FOTO Părinții au așteptat unii lângă alții, fără mască, să iasă copiii de la Evaluarea Națională

DE Bianca Iosef | Actualizat: 17.06.2020 - 16:54
Părinții s-au adunat în fața Școlii „Titu Maiorescu” din București fără să țină cont de distanțarea socială

Măsurile de siguranță impuse de Ministerului Educației, pentru a-i proteja de coronavirus pe copiii care au dat miercuri proba la Matematică nu i-au influențat pe elevii unei școli din București.

SHARE

M-a surprins să văd că, inițial, în fața Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu” din București nu era nimeni în afară de mine, iar porțile erau închise. Toți părinții care își așteptau copiii să iasă de la Evaluarea Națională fuseseră goniți de ploaia torențială care abia se potolise.

Căutam o persoană dispusă să vorbească cu mine, așa că am mers în spatele școlii. Poarta era deschisă, spre surprinderea mea, dar tot nu era urmă de om.

Am început să fac poze, dar am fost rapid oprită de o persoană de la pază care m-a abordat cu un „Ce faceți aici?!” care m-a făcut să tresar.

Paznicul școlii mi-a spus că nu am voie să fac poze, pentru că poarta ar fi trebuit să fie închisă, dar „așteptau pe cineva de la MINISTER”.

Mai era doar jumătate de oră până să se termine examenul, așa că am hotărât să mă întorc în fața școlii. 

Cum și ploaia se oprise, am văzut cum părinții se strângeau deja. Cei mai mulți nu au păstrat distanța de siguranță, așa cum indică epidemiologii, și nici nu purtau mască, deși stăteau unul lângă altul.

Erau evident emoționați pentru copiii lor, dar deloc îngrijorați de noul coronavirus.

„Emoțiile sunt foarte mari, dar au legătură doar cu examenul”, „ Măsurile de protecție au fost problematice în timpul pregătirii, dar nu și pentru examen”, „Virusul nu mi-a dat mai multe emoții nici mine, nici copilului meu”, „Nu m-am gândi la niciun virus, m-am gândit doar să ia examenul”, „Doar în timpul pregătirii s-a plâns de mască, la examen a zis că a fost bine”, au fost câteva dintre răspunsurile pe care le-am primit.

Puțin după ora 11:00 copiii au început să iasă din sălile de examen. O altă noutate față de anii precedenți a fost că toți păreau mulțumiți.

Mă așteptam să văd figuri obosite sau să aud copii bucuroși că au scăpat de mască. Elevii au fost foarte dornici să vorbească cu mine.

„Când te concentrezi pe subiect, uiți de mască”, „Am suportat masca, când am început examenul am și uitat de ea”, „Pentru mine oricum nu era o problemă”. 

Citește și VIDEO Rezolvarea integrală a subiectelor de la proba de matematică de la Evaluarea Națională

Intrarea în sălile de clasă a început de la ora 7:30. Copiii au intrat singuri în curtea școlii și mai apoi în centrul de examinare.

Elevii au fost dezinfectați, termoscanați, au primit măști și apoi au fost strigați pe rând ca să își ocupe locul, conform unui absolvent de clasa a opta. La Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” nu a existat nici un un elev respins pe baza termoscanării.

Evaluarea Națonală se încheie mâine cu proba la Limba și literatura maternă, iar rezultatele urmează să apară luni, 22 iunie până în ora 14:00.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te