EXCLUSIV Camera de Conturi București verifică achiziția de tablete pentru elevi făcută de Tudorache

DE Silviu Sergiu | Actualizat: 12.10.2020 - 16:53
Dan Tudorache, primarul sectorului 1/ FOTO: Agerpres

Camera de Conturi București derulează în prezent un audit având ca obiect „contractul de furnizare dispozitive mobile de calcul” pentru elevi, de către fostul primar PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, reiese dintr-un răspuns remis Newsweek România de către primărie.

SHARE

„În data de 09.10.2020, Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare (AUIPUS) ne-a pus la dispoziție următoarele informații: <<Documentele care au stat la baza încheierii contractului având ca obiect furnizare dispozitive mobile de calcul fac obiectul auditului Camerei de Conturi București, urmând ca informațiile solicitate să fie puse la dispoziția petenților la momentul finalizării controlului>>”, se arată în răspunsul primit de Newsweek România.

„Această instituție (AUIPUS- n.red.), aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1, s-a ocupat de achiziția tabletelor pentru elevii și cadrele didactice din unitățile de învățământ de stat din Sectorul 1 și este singura în măsură să ne furnizeze informațiile referitoare la acest aspect, pentru ca, la rândul nostru, să vi le transmitem dumneavoastră”, a adăugat Primăria Sectorului 1.

Citește și:

Primăria Sectorului 1 și furnizorul refuză să explice de ce nu funcționează tabletele pentru elevi

Tabletele lui Tudorache, și de două ori mai scumpe decât concurența. Elevii au reclamat deficiențe

Pe 8 septembrie a.c., primarul în funcție al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunțat că a finalizat achiziția celor 48.000 de tablete pentru elevi și profesori. El a precizat că pentru o tabletă, cu abonament la internet pe 2 ani, a plătit circa 1.600 de lei, deci în total circa 76 milioane de lei.

Primăria Sectorului 1 a refuzat cu obstinație să precizeze pentru Newsweek România de la ce firmă au fost cumpărate tabletele, persoanele însărcinate cu comunicarea publică prevalându-se de termenele de 10, respectuv, 30 de zile din Legea 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public. 

Tabletele au fost achiziționate fără licitație, ci în baza unei proceduri de negociere fără anunț de participare, publicată într-un ziar. În sistemul electronic de achiziții publice nu apare niciun anunț. Consiliul Local Sector 1 nu a aprobat o hotărâre distinctă pentru achiziția tabletelor, ci s-a făcut doar o rectificare bugetară. Fostul primar Dan Tudorache a refuzat să dea vreo explicație publică pe acest subiect.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.