Efectul Delta. Aproape 20% dintre infecțiile COVID sunt la copii. În mai, procentul era de 7%

DE Petre Bădică | Actualizat: 17.08.2021 - 00:44
Efectul Delta. Aproape 20% dintre infecțiile COVID sunt la copii. În mai, procentul era de 7% /Ro vaccinare

Tot mai mulți medici avertizează că varianta Delta a coronavirus este mai contagioasă la copii. Aspect valabil și în România.

SHARE

Analizând datele comparativ, Newsweek România arată că tendința de creștere a numărului de cazuri de infectare la copii este cât se poate de evidentă. 

Citește și: 57% dintre elevii din România au dispărut din școală în opt ani. Ce s-a întâmplat cu acești copii?

Vineri, 13 august au fost 69 de copii (sub vârsta de 19 ani) diagnosticați cu coronavirs în Româna. Este cel mai mare număr de infectări zilnice din ultimele 3 luni. Numărul copiilor infectați cu COVID este mai mare decât oricare altă categorie de vârstă mai puțin 30 – 39 de ani (cu 73 de cazuri), potrivit datelazi.ro.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, vineri 13 august, au fost înregistrate 383 cazuri noi de persoane infectate. Procentul copiilor infectați pe 13 august reprezintă 18% din totalul infectărilor.

Citește și: Grav: infecțiile COVID, creștere de opt ori în ultima lună. De trei ori mai mulți pacienți la ATI

Aproape 20% dintre infecțiile COVID sunt la copii. În mai, procentul era de 7%

Pe data de 13 mai întâlnim un număr apropiat de cazuri de COVID la copiii sub 19 ani. Este vorba de 66 de copii declarați infectați cu coronavirus. Numărul total al persoanelor infectate cu COVID în acea zi a fost mult mai mare: 953. Copiii reprezentau un procent de doar 7% din total.

De ce sunt copiii expuși

În România sunt 2,8 milioane de elevi. Unii dintrea aceștia (sub vârsta de 12 ani) nu sunt eligibili pentru a fi vaccinați.

„Pentru copiii cu vârsta de 12-15 ani procentul celor vaccinați este de 4%, , dar să nu uităm că a fost permisă vaccinarea doar începând cu data de 1 iulie. Pentru cei care sunt mai mari, 16-20 de ani, este de 20%. Oricum, în ambele situații sub media națională, care și așa nu este foarte ridicată“, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El spune că numărul total al minorilor vaccinațiu este de 175 de mii. Sunt vaccinați aproape 30 de mii de copii cu vârsta între 12 și 15 ani și aproape 145 de mii de tineri cu vârsta între 16 și 18 ani, 
 

Numărul infecțiilor la copii crește și în SUA

„În perioada 22-29 iulie, au fost raportate aproape 72.000 de cazuri noi de COVID la copii, aproape de două ori mai multe decât în săptămâna precedentă. La Johns Hopkins All Children’s Hospital, 181 de copii au fost diagnosticați pozitiv pentru COVID în iulie, față de doar 12 în iunie.... Majoritatea acestor copii au simptome relativ ușoare, cum ar fi curgerea nasului, congestie, tuse sau febră”, a spus dr. Wassam Rahman, directorul medical al centrului de urgență pediatrică de la All Children’s, potrivit Chicago Tribune.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te