„Bacalaureat 2023 Leaks”. Subiectele la Matematică s-au „vândut” înainte pe rețelele de socializare

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.06.2023 - 17:18
Subiecte Bacalaureat 2023 - Foto: Facebook/ Cătălin Osiceanu

După situația stranie de luni, în care subiectele la Limba și Literatura Română au fost „decriptate” de elevi cu multe ore înainte ca ele să apară în mod oficial, acum este rândul subiectelor la Matematică să fie „vândute” elevilor pe grupurile de socializare înainte de examen.

SHARE

Profesorul de Matematică, Cătălin Osiceanu, a semnalat acest aspect după ce în urmă cu o zi a semnalat un alt aspect îngrijorător legat de subiectele „scurse” la Limba și Literatura Română.

„Bacalaureat 2023 Leaks”. Subiectele la Matematică s-au „vândut” pe internet

În cazul acesta este vorba de ceva și mai grav, întrucât elevii aveau acces la toată lista subiectelor. Aceste liste fiind „scurse” pe grupurile private ale elevilor.

„La puțin timp de la începerea probei de matematică de la bac cineva se oferea să trimită subiectele, în privat, pe un grup de socializare. Se pare că pentru câțiva… leuți. La început, am crezut că este o glumă și chiar mă pregăteam să i le solicit, ironic, și pe cele, de mâine, de la fizică.

Numai că, surpriză, subiectele sunt autentice și au apărut în presă.

Nu cred că Procuratura ar trebui să aștepe o sesizare în acest caz”, spune profesorul Cătălin Osiceanu.

„Bacalaureat 2023 Leaks” - Proba la Limba și Literatura Română

Examenul de Bacalaureat 2023 a debutat cu prima probă la Limba și Literatura Română, iar o curiozitate remarcabilă a fost creșterea căutărilor pe internet pentru locuțiunea adverbială "De bună seamă" înainte ca subiectele să fie publicate.

Căutările expresiei "de bună seamă" au înregistrat o creștere semnificativă în cursul nopții de duminică spre luni, fiind efectuate de câteva sute de persoane, cu ore înainte de începerea examenului de Limba și Literatura Română la bacalaureat.

Conform datelor oferite de Google Trends, numărul căutărilor pentru această locuțiune adverbială a atins un vârf la ora 01:56 și un altul la 05:16. Cele mai multe căutări au fost înregistrate în București și Suceava.

Interesul pentru această expresie a început să crească la ora 01:48 și a continuat până aproape de ora 5 dimineața.

Locuțiunea adverbială „De bună seamă” a creat, astăzi, reale probleme elevilor care au susținut proba de limba și literatura română a bacalaureatului. Aceștia trebuiau să găsească un sinonim al ei.

Ce este interesant este faptul că Google Trends ne arată că, azi dimineață, după ora 01:30 (!), interesul a crescut brusc pe motorul de căutare Google privind această locuțiune.

După cum puteți observa, zonele naționale cu cel mai vădit interes sunt Suceava și Bucureșt”, spune profesorul de Matematică, Cătălin Osiceanu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te