Airbus Helicopters Romania continuă să investească în educația noilor specialiști în aviație (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 11.09.2019 - 12:58

225 de studenți urmează cursurile de aeronautică la Colegiul Tehnic Transilvania din Brașov

SHARE

Airbus Helicopters Romania continuă colaborarea, pentru al patrulea an consecutiv, cu Colegiul Tehnic Transilvania din Brașov și sponsorizează clase noi de elevi pentru a pregăti generația viitoare de tehnicieni specializați în aviație și instalații de zbor. Anul acesta, la profilul aeronautică sunt 8 clase: 3 de clasa a IX-a, câte 2 de clasa a X-a și a XI-a și una pentru clasa a XII-a.

„Airbus a decis să continue proiectul educațional împreună cu Colegiul Tehnic Transilvania și să sprijine noi clase pentru că am constatat că tinerii sunt foarte interesați de acest program și își doresc să beneficieze de practica pe care Airbus Helicopters Romania o organizează la fabrica noastră din Brașov.

Am lansat acest program în 2016 cu o singură clasă, în care erau mai puțin de 30 de elevi. Acum avem 225 de elevi pentru noul an școlar și suntem încântați că putem crește tinere talente aici, în România. Interesul tinerei generații pentru aeronautică este impresionant”, a declarat Georges Durdilly, Directorul General al Airbus Helicopters Romania.

„Studenții care urmează cursurile claselor cu profil aviație și instalații de zbor, prin parteneriatul cu Airbus, au acces la cele mai noi informații în domeniu și pot dobândi abilități practice datorită accesului la materiale noi și resurse pe care noi nu le-am fi putut oferi.

Orele de practică la Airbus îi dau partenerului nostru posibilitatea de a analiza și selecta viitori angajați și le oferă elevilor șansa de a se familiariza cu domeniul, cu principiile și regulile specifice. În plus, la finalul studiilor, absolvenții se pot angaja la renumita companie Airbus.

Nivelul ridicat de tehnologizare, cerințele în materie de calificare a forței de muncă și posibilitatea de a beneficia de pregătire continuă într-un domeniu dinamic au și avut ca efect creșterea numărului liceenilor care optează pentru practică specializată la colegiul nostru”, a spus Daniela Felegean, directorul Colegiului Tehnic Transilvania.

Toți elevii claselor de aeronautică sunt bineveniți la sesiunile de practică organizate pentru ei de Airbus Helicopters Romania.

Compania a alocat câte un coordonator pentru fiecare grup de 3 elevi, pentru ca aceștia să poată să își verifice cunoștințele prin practică și să-și dezvolte abilitățile lucrând, sub strictă supraveghere, pe elicopterele aflate în fabrică pentru lucrări de mentenanță și reparații. Airbus Helicopters Romania pune 10 burse la dispoziția absolvenților interesați să lucreze în companie.

În România, Airbus investește în viitor și colaborează cu instituții de învățământ pentru a sprijini dezvoltarea de noi talente.

Parteneriatul dintre Airbus Helicopters Romania și Colegiul Tehnic Transilvania este un astfel de exemplu. Premium Aerotec, o companie deținută în totalitate de Airbus, este unul dintre fondatorii Școlii Profesionale Kronstadt din Brașov și sponsor al viitorului Campus Tehnic Brașov.

Alte parteneriate au fost stabilite cu instituții de învățământ superior, precum Universitatea Transilvania Brașov și Universitatea Politehnică din București, care oferă oportunități de practică și studiu la Airbus Romania, sprijinindu-i pe studenții care își doresc o carieră în aeronautică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te