ADMITERE 2024 Care sunt cele mai „ieftine” facultăți? Cu taxa pe un an îți iei un telefon mobil nou

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.07.2024 - 09:46
ADMITERE 2024 Care sunt cele mai „ieftine” facultăți? Cu taxa pe un an îți iei un telefon mobil nou - Foto: Freepik
ADMITERE 2024 Care sunt cele mai „ieftine” facultăți? Cu taxa pe un an îți iei un telefon mobil nou - Foto: Freepik

ADMITERE 2024 Care sunt cele mai „ieftine” facultăți? Cu taxa pe un an îți iei un telefon mobil nou potrivit datelor obținute de la Universități. Găsești fără probleme să te înscri la o facultate unde taxa medie este 4.000 lei pe an, cât un mobil mai simandicos.

SHARE

Universitățile se confruntă cu o scădere abruptă a numărului de absolvenți de liceu. Este vorba de o scădere de 70.000 de absolvenți față de anul 2.010. 

ADMITERE 2024 Care sunt cele mai „ieftine” facultăți? Cu taxa pe un an îți iei un telefon mobil nou

Din acest motiv, bătălia pentru viitori studenți ste tot mai aprigă. Pentru asta, universitățile - atât cele private, dar și cele de stat - au scăzut taxa pentru facultate astfel că aproape oricine și-o poate permite.

Cele mai ieftine specializări sunt, surprinzător, specializările mai dificile cum ar fi matematica sau construcțiile unde taxele sunt puțin peste 3.000 de lei/an.

4.000 lei pe an sunt taxele la specializările cele umanitse cum ar fi drept, sociologie, psihologie, comunicare, administrație, dar și cele poate cu mai puțini doritori ca turism ori geografie. Dar, găsiți și prețuri mai mici, spre exemplu la Universitatea Oradea după cum vedeți mai jos.

La matematică și inginerie e mai ieftin

La una din universitățile de tradiție - Universitatea din Craiova - taxa anuală este de doar 4.000 de lei, o sumă pe care mulți tineri sau părinți și-o permit. Detalii AICI

Aproape ca peste tot, taxa de înscriere este de numai 200 de lei.

La Universitatea din Oradea, găsim taxe chiar mai mici. Spre exemplu, la Facultatea de Construcții civile taxa este de doar 3.100 de lei pe an, iar la matematică este doar cu un pic mai mare - 3.300 de lei. Detalii AICI

La Facultatea de relații internaționale sau științe politice taxa este de 3.100 lei pe an.

La privat, mai scump

La Universitatea Spiru Haret taxa este de 4.800 de lei pe an, standard, dare se achită în 6 rate. Ea scade dacă înveți în afara Capitalei: 3.500 lei pe an taxa la Câmpulung sau Craiova.

La Universitatea Titulescu nu se dă examen. „Nota de admitere se obține astfel: media aritmetică între media generală obținută la examenul de bacalaureat și nota obținută la proba scrisă de limba română din cadrul examenului de bacalaureat, pentru candidații care au urmat studiile liceale în România, în sistemul național de învățământ”, aflăm de pe site-ul Universității.

Taxa este de 1.000 de euro pe an, adică 80 euro pe lună.

Citește și: ADMITERE 2024 Student la drept cu taxă de doar 80€/lună. Se intră în 60 de secunde pe bază de dosar

Newsweek a scris că Admiterea este o formalitate la multe universități, mai ales la cele private. Dacă ai luat bacalaureatul cu nota 6 este imposibil să nu găsești un loc de student. E important să fii student, deoarece - mai ales în instituțiile de stat - ai o grilă de salarizare superioară.

Citește și: ADMITERE 2024 La ce facultăți ești admis cu dosar, în câteva minute? Nota la BAC nici nu contează

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te