Academia SRI a sesizat CNATDCU în legătură cu noi plagiatori. Vedeta: judecătoarea Jîjîe

DE Sorin Semeniuc | Actualizat: 27.12.2018 - 12:46
SRI lucrează să scape de plagiatori/FOTO: Facebook.com

La începutul acestei săptămâni, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul" a trimis la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) alte șapte teze de doctorat pentru care a stabilit că sunt plagiate.

SHARE

Până în prezent, Academia a făcut acest lucru pentru 22 de teze din totalul de 86 susținute la această instituție după înființarea Școlii Doctorale.

Surpriză: fosta șefă a Secției Penale de la Înalta Curte

Cei mai recenți doctori care au călcat pe bec la capitolul integritate academică sunt Adrian Victor Vevera (fost consilier al premierului Emil Boc și fost președinte al Consiliului de Administrație de la Transelectrica), Ionelia Valentina Morcovescu (parte a unei familii cu afaceri în Prahova), Cătălin Chivu (fost șef al Inspectoratului Județean Brăila), Corina Michaela Jîjîe (judecător, fost șef al Secției Penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție), Ionel Claudiu Pasăre (consilier al fostului senator Ioan Talpeș, fost șef SIE), Daniel Andrei Moldoveanu (fost consilier prezidențial, fost director al Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii) și Toma Vasile Rus (fost subsecretar de stat în Ministerul de Interne). Moldoveanu a depus, în 2016, cerere de retragere a titlului, o recunoaștere indirectă a fraudei.

Citește și În sfârșit: SRI a sesizat la CNATDCU plagiate din propria curte

O teză din patru, furată

Alte 15 sesizări similare au fost depuse de Academie la CNATDCU în luna octombrie, ceea ce face ca, până în prezent, să existe suspiciuni de plagiat asupra a 25,5% din tezele susținute aici. Toate lucrările doctorilor care au primit titlul la Academie din 2010 încoace sunt verificate de Comisia de Etică a acestei universități după ce presa a dezvăluit faptul că o parte dintre acestea erau plagiate.

Până acum, Academia nu a dezvăluit concluziile acestei Comisii în privința a doi dintre cei mai faimoși foști doctoranzi: fostul premier Mihai Tudose și actualul șef al SIE, Gabriel Vlase. Despre ambii presa a relatat, de asemenea, că au plagiat în lucrările de doctorat.

Citește și Fiica și ginerele lui Gabriel Oprea, deconspirați de SRI ca plagiatori la doctorat

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.