210.000 elevi, fără acces la Internet. Ministrul Educației vrea să rezolve problema în 14 zile

DE Petre Bădică | Actualizat: 25.10.2021 - 12:59
210.000 elevi, fără acces la Internet. Ministrul Educației vrea să rezolve problema în 14 zile/ CEOWORLD magazine

Confruntat cu scenariul tot mai plauzibil ca elevii să nu se poată întoarce la școală nici după vacanța de două săptămâni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cere operatorilor de telefonie mobile să crească acoperirea.

SHARE

„Dacă nu vom putea din motive epidemiologice, pe 8 noiembrie, să reluăm școala cu prezență fizică, va trebui totuși, cu toate lipsurile pe care le susțin în continuare, să apelăm la soluția predării online. Între timp, am căutat să interacționăm cu operatorii de telefonie mobilă și internet astfel încât, cu sprijinul acestora să îmbunătățim, cât se poate îmbunătăți în aceste două săptămâni, conectivitatea la internet”, a spus ministrul Cîmpeanu.

Citește și: Cum se acordă zile libere pentru părinți pe durata suspendării cursurilor sau școlii online

Ministerul Educației a avut o vară întreagă să rezolve problema copiilor care nu au acces la Internet. Mai ales că erau conștienți că peste 200.00 de elevi nu au acces la Internet.

Acestea sunt cifrele care apar într-un raport al guvernului României. Newsweek România a obșinut, pe surse, confirmarea, că cifrele sunt corecte și astăzi.

Pe siteul guvernului României a fost publicat: „numărul elevilor conectați și neconectați la Internet, care au dispozitive sau nu pentru anul școlar 2020-2021. Situație defalcată pe județe, defalcat pe unități de învățământ de stat și private“.

Numărul elevilor care nu aveau acces la Internet era de 206.219 elevi, în timp ce 2.591.510 elevi aveau conexiune la Internet. Mai jos, situația pe fiecare județ în parte. Numărul total al elevilor care nu au acces la un dispozitiv pentru a urma școala online este de 248.144.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că după cele două săptămâni de vacanță, școlile s-ar putea deschide în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

În acest moment, niciun mare oraș nu are o incidență de sub 6 infectări la mia de locuitori. Iar specialiștii susțin că valul 4 mai are până ajunge la „platou” pentru ca apoi să descrească.

O estimare a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) arată că, spre mijlocul lunii noiembrie, România ar putea înregistra circa 1.000 de decese și 25.000 de cazuri zilnice de infectare.

Citește și: Șanse mici pentru deschiderea școlilor după vacanță. Niciun mare oraș cu incidență COVID sub 6/mie

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.