Vouchere din „Rabla pentru Electrocasnice", vândute la mica publicitate

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 11.06.2021 - 14:18
Vouchere din „Rabla pentru Electrocasnice", vândute la mica publicitate. Foto: rablaelectrocasnice.ro

Vouchere din programul „Rabla pentru Electrocasnice" sunt de vânzare pe site-uri de mică publicitate. Sunt zeci de astfel de anunțuri postate, în situația în care aceste tichete nu se emit în formă fizică și sunt nominale.

SHARE

Sunt și super-oferte: cei interesați pot cumpăra un voucher, împreună cu un aparat electrocasnic vechi, ce trebuie predat în schimbul celui nou.

Andrei Iorgulescu, director general al Administrației Fondului pentru Mediu, a explicat la Digi24 că acest fenomen care este o ilegalitate nu poate fi oprit, singura sancțiune fiind că voucherul nu poate fi utilizat de cel care nu are acest drept.

Anul acesta, programul Rabla pentru Electrocasnice are un buget de 75 de milioane de lei și este estimat un număr de 200.000 de beneficiari. 

Andrei Iorgulescu, director general al Administrației Fondului pentru Mediu, a declarat că aplicația utilizată în acest an are mai multe chei de securitate, adică persoana își introduce cartea de identitate scanată, iar aplicația verifică aceste date cu cele introduse manual.

Citește și: Fiul Vioricăi de la Clejani spune că a consumat droguri la Alex Velea. Pedeapsa: 7 ani de pușcărie

„Plus că, și în magazin, și atunci când se livrează echipamentele se face identificarea persoanei.", a spus el.

Dacă o persoană cumpără un voucher, când va vrea să îl utilizeze va vedea că nu poate, a explicat directorul AFM.

„Românul e inventiv și ca în anii anteriori, cei care au accesat programul au selectat din principiu, din start, mai multe vouchere pe care nu le-au folosit tocmai ca să le vândă mai departe. Nu avem cum opri fenomenul, dar să știe că nu au cum să le folosească chiar dacă le cumpără.

Nici nu e rentabil când îl cumperi, pentru că scazi valoarea finanțării, adică beneficiezi de finanțare redusă, adică a plătit deja în avans o parte din suma respectivă", a spus directorul AFM.

Andrei Iorgulescu a precizat că vânzarea acestor vouchere este ilegală, pentru că ele un cod unic de identificare, în baza CNP.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.