VIDEO Tot mai mulți români își asigură viața. Creștere de 22% în primele nouă luni din 2021

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 09.12.2021 - 20:03
Tot mai mulți români își asigură viața. Creștere de 22% în primele nouă luni din 2021. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Pandemia de coronavirus și riscul mai crescut de îmbolnăvire i-au determinat pe români să se gândească mai serios la o asigurare medicală și chiar la o asigurare de viață, potrivit datelor prezentate de ASF în premieră pentru Newsweek România.

SHARE

Piața românească a asigurărilor de viață a crescut cu 22% în primele 9 luni ale acestui an, a declarat Valentin Ionescu, șeful Direcției Generală din cadrul Sectorului Asigurări – Reasigurări al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la a doua ediție a Summitului de Educație Financiară organizat de Newsweek România.

„Ce vă spun este în premieră. În primele nouă luni din 2021, societățile de asigurare autorizate de ASF au subscris prime brute în valoare de aproximativ 9,8 miliarde de lei. A fost o creștere de 15% față de anul trecut, în perioada similară.

De asemeni, se constată creșterea primelor brute subscrise pe activitatea de asigurări de viață. 22% în plus. Un lucru care se încadrează în strategia ASF de rebalansare a portofoliului de asigurări, să nu mai depindem de clasa RCA”, a precizat directorul din ASF.

Valentin Ionescu a menționat că există creșteri pe ansamblul pieței și pe asigurările de sănătate, cu o pondere în plus de peste 9%.

„În pandemie, se pare că consumatorii s-au gândit mai mult la asigurări de viață, de sănătate, având în vedere ce se întâmplă în jur. Pandemia a accelerat accesarea acestor produse.

Sper să se mențină această tendință, iar semnalele sunt pozitive. Ne așteptăm chiar la prime mai mari pe ultimul trimestru anul acesta”, a menționat șeful Direcției Generală din cadrul Sectorului Asigurări – Reasigurări al ASF.

Valentin Ionescu a explicat, la a doua ediție a Summitului de Educație Financiară organizat de Newsweek România, că piața românească de asigurări rămâne dependentă de gradul mare de concentrare pe RCA, ceea ce o expune la risc.

„După ieșirea din piață a principalului asigurator, monitorizăm mai atent piața RCA, dar și piața de garanții, cum se mută cotele de piață și ce alte concentrări mai au loc.

Rata combinată a daunei se menține peste 100%, ceea ce înseamnă că firmele de asigurări continuă să piardă bani,  cei mai mulți pe RCA”, a precizat la a doua ediție a Summitului de Educație Financiară organizat de Newsweek România.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.