VIDEO Grecia „alocă” granița de nord turiștilor români. Nu vor fi cozi. Suplimentăm polițiștii

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.05.2022 - 21:29
VIDEO Grecia „alocă” granița de nord turiștilor români. Nu vor fi cozi. Suplimentăm polițiștii / Planet Ware

Grecia va suplimenta cu 50% numărul poliţiştilor şi a funcţionarilor publici care lucrează la punctele de trecere a frontierei din partea de nord a ţării, a declarat Vasilis Kikilias, ministrul grec al Turismului.

SHARE

 

Măsura a fost luată pentru ca românii care merg cu maşina în Grecia, prin vămile de la Makaza şi Promachonas, să nu mai stea la cozi la control, cum se întâmpla până acum, arată news.ro.

 
Vasilis Kikilias, ministrul grec al Turismului, s-a aflat zilele acestea la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă şi cu mai mulţi reprezentanţi ai agenţiilor româneşti de turism.

Citește și: EXCLUSIV Cum vor kazahii Kremlinului să pună mâna pe un zăcământ al OMV Petrom

”Îmi plac foarte mult românii (...) Am discutat cu Comitetul Sănătăţii (din Grecia, n.r.) şi cu comitetul de experţi şi am ridicat aproape toate restricţiile. Acum, pentru ca românii să poată călători în Grecia, tot ce au nevoie este paşaportul, deci nu mai este nevoie de PLF, nici de certificate digitale, nici teste PCR sau rapide, nu este nevoie să fii vaccinat. Vrem ca turiştii să se acomodeze”, a declarat Vasilis Kikilias, ministrul grec al Turismului, într-o conferinţă de presă la Bucureşti.

Citește și: Marea Britanie a revocat statutul Bursei din Moscova de bursă de valori recunoscută


Acesta a precizat că turismul şi serviciile conexe reprezintă 25% din PIB-ul Greciei, direct şi indirect.


 Şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) s-a întâlnit cu Vassilis Kikilias, căruia i-a solicitat din nou suplimentarea culoarelor de acces dar şi a personalului din frontiere pentru fluidizarea traficului din punctele vamale.

”Aseară m-am întâlnit cu reprezentanţii ANAT şi cu profesioniştii din turism şi ceea ce ne-au solicitat este firesc. 50% din cerere e rezolvată, deoarece nu vor mai fi verificate toate aceste documente cu care am avut de-a face în pandemie. Restul de 50% are de-a face cu poate mai multe puncte de trecere (la frontieră, n.r.) şi cu suplimentarea numărului de poliţişti. Am discutat cu ministrul Ordinii Publice din Grecia şi la biroul premierului şi cred că putem promite o creştere de 50% a poliţiştilor şi a funcţionarilor publici, la graniţa de nord. Nu spun că nu vor exista întârzieri, dar cu siguranţă va fi mult mai bine decât la începutul pandemiei, când ne-am confruntat cu toate aceste situaţii. Urmăresc presa din România şi văd cum scrie despre traficul de la graniţa noastră de nord. Am întrebat profesioniştii dacă situaţia este aceeaşi mereu, iar ei au spus că nu”, a spus ministrul elen al Turismului, precizând că vârful este sâmbătă.

El a afirmat că ia în calcul inclusiv să meargă la graniţă să verifice situaţia.

”Potrivit estimărilor, Grecia va fi destinaţia numărul 1 pentru turiştii români în acest an. Văd în acest an o creştere a charterelor, către şi mai multe destinaţii, precum şi o creştere a duratei de şedere”, a mai spus ministrul.

În 2019, înainte de pandemie, circa 1 milion de turişti români au mers în vacanţă în Grecia.

”Piaţa românească este foarte importantă pentru noi. Turismul e o stare de spirit, e psihologie, este necesitatea de a călători după mult timp, de a te relaxa cu familia şi de a se întoarce fericiţi”, a adăugat el.

Veniturile Greciei din turism, în 2020, erau la numai 30% comparativ cu cele din 2019. În 2022, s-au ridicat la 10,6 miliarde euro, de două ori mai mari faţă de estimări, ca urmare a prelungirii sezonului până în septembrie-octombrie şi chiar noiembrie-decembrie.

Oficialul spune că în insule precum Corfu, Rhodos sau Creta vremea între septembrie-noiembrie este caldă.

Vasilis Kikilias, ministrul grec al Turismului, a spus ca va reveni la Bucureşti la finalul sezonului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te