Veste proastă pentru șoferii dintr-un oraș foarte important. 1.200 lei pe an, parcarea de reședință

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 16.10.2023 - 16:38
Veste proastă, pentru șoferii dintr-un oraș foarte important. 1.200 lei pe an, parcarea de reședință - Foto: turnulsfatului.ro

Veste proastă pentru șoferii dintr-un oraș foarte important din România, care a fost și Capitală Culturală Europeană. Primăria a lansat în dezbatere publică un nou regulament de parcare ce prevede o taxă de 1.200 lei pe an pentru un loc de parcare de reședință.

SHARE

Primăria Sibiu a lansat în consultare publică un nou regulament de parcare în zonele de blocuri, care sunt „cele mai aglomerate” din oraș.

Concret, primăria propune proprietarilor care au mașină posibilitatea rezervării unui loc de parcare de reședință, un abonament valabil 24 de ore din 24 contra sumei de 100 de lei pe lună.

Șoferii care nu doresc să plătească pentru locul de parcare de reședință vor putea parca pe locurile rămase nerezervate.

Citește și: 8.200 lei chiria pentru un loc de parcare la Iași. Au fost 10.000 dispoziție

„Zonele de blocuri în care se va aplica acest nou regulament sunt cartierele Ștrand, Vasile Aaron, Hipodrom I, II, III și IV, Valea Aurie, Turnișor, Terezian, Reșița și Broscărie și zonele Dioda, str. C. Noica – str. Revoluției, Lomonosov, Școala de Înot, str. Regele Ferdinand, str. Constituției – str. Uzinei, str. S. Mehedinți – str. Fabricii și str. H. Coandă – str. Oțelarilor (în cartierul Lazaret).

Pe străzile principale de circulație care delimitează zonele menționate mai sus nu se vor atribui locuri de parcare rezervate.

Excepție vor face locurile de parcare situate pe străzile principale care delimitează zona și se regăsesc în dreptul blocurilor în care nu se desfășoară activități de interes public, activități comerciale sau alte situații”, a anunțat Primăria Sibiu.

Citește și: Un gălățean a fost surprins cum încerca să scoată „caracatița” de pe roată. Nu a vrut să dea 2 lei

„O firmă specializată, angajată de Primăria Sibiu, SC Urban Scope SRL, a pregătit o propunere de regulament pentru ordonarea parcării în zonele de blocuri și îl supunem consultării publice în perioada 10 octombrie - 10 noiembrie pentru a-l definitiva, înglobând sugestiile sibienilor. Acestea se pot transmite electronic, pe [email protected] sau se pot depune tipărit la Centrul de Informații pentru Cetățeni al Primăriei Sibiu”, a mai precizat Primăria Sibiu, potrivit turnulsfatului.ro.

“În zonele de blocuri, cele mai aglomerate din oraș, este necesară ordonarea sistemului de parcare, un fapt pe care și cetățenii ni l-au semnalat.

Prin urmare, în această primă etapă propunem o variantă de Regulament pentru cartierele de blocuri și așteptăm sugestii și opinii din partea sibienilor pentru a-l aduce cât mai aproape de necesitățile locuitorilor.

În paralel, lucrăm la un Regulament pentru locurile de parcare din zonele de case”, a explicat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. 

Mulți sibieni, nemulțumiți de noul regulament de parcare. Prețul propus pentru parcare de reședință în Sibiu, mult mai mare decât în alte orașe de dimensiuni similare

Taxa propusă de Primăria Sibiu în regulamentul aflat în dezbatere publică este mare în comparație cu alte orașe de dimensiunea Sibiului.

Nicăieri în țară o parcare de reședință pe spațiul public nu costă 1.200 de lei pe an la bloc. Ea poate ajunge la acest preț, poate costa și mai mult, dar numai după organizarea unei licitații, când există cerere mare.

Un raport realizat de Vegacomp Consulting privind parcările în orașele din România și dat publicității în acest an arăta că ”tariful pentru parcările de reședinţă variază între 30 și 120 lei în localităţile mici, respectiv între 70 și 200 lei în orașele mari”, relatează turnulsfatului.ro.

Cât costă parcarea de reședință în alte orașe din România

- București: 500 de lei/an în parcările administrate de PMB. 

- Brașov: între 120 de lei și 156 de lei pe an, în funcție de zonă.

- Timișoara: 272,16 lei/an abonamentul pentru zona tarifară albastră.

- Iași: 420 de lei/an

- Cluj: 124 de lei/an

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te