Unde sunt cele mai ieftine apartamente din Bucureşti? Cât costă ele?

DE Florin Budescu | Actualizat: 26.02.2024 - 10:54
Unde sunt cele mai ieftine apartamente din Bucureşti? Cât costă ele? - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
Unde sunt cele mai ieftine apartamente din Bucureşti? Cât costă ele? - Foto: - Flickr/Simon Laird

Unde sunt cele mai ieftine apartamente din Bucureşti? Cât costă ele? În vremuri de criză, clienţii de apartamente caută soluţii de criză.

SHARE

Unde sunt cele mai ieftine apartamente din Bucureşti? Cât costă ele? În vremuri de criză, clienţii de apartamente caută soluţii de criză. Adică se uită foarte mult la preţ, care trebuie să fie cât mai jos.

În studiul de caz care urmează, vom încerca să aflăm care sunt cele mai ieftine oferte de vânzare de apartamente de două camere, cu o baie, din Bucureşti.

Unde sunt cele mai ieftine apartamente din Bucureşti? Cât costă ele?

În principiu, este vorba despre apartamentul tipic de bloc, care ori are o cameră de zi de trecere, ori are un fel de living, din care se deschid toate.

Adică de exemplu astfel de apartamente de două camere există la noul complex rezidential de lângă Iris Shopping Center (Auchan Titan), din Sectorul 3, numit Iris Residence.

Aici, există o cameră de zi mare, de tip living, cu bucătărie inclusă, open space, din care se face dormitorul, separat, la stânga, iar la dreapta există un balcon, de-a lungul livingului. Modest, dar civilizat.

Citeşte şi: Prețul incredibil la care se vinde o garsonieră de 10 mp. Nu are nici măcar ușă la intrare

Totuşi, cele mai mici preţuri pe care le vei găsi, la această categorie de apartamente, sunt în clădiri vechi refăcute. La Piaţa Gemenii de exemplu, într-o clădire interbelică, în zona Bd. Dacia, există un apartament de vânzare, cu 26.800 de euro, la mansardă. 32 mp, decomandat.

Următorul apartament ca preţ, confort 3, într-un bloc, de data asta, este într-unul dintre cele mai sărace cartiere din Capitală: Rahova, din Sectorul 5: 29.500 de euro. 28 mp, nedecomandat.

În zona Eroii Revoluţiei, acolo unde se termină Sectorul 4 şi începe Sectorul 5, un apartament de două camere, de 27,4 mp, la etajul 4, semidecomandat, costă 31.000 de euro.

Citeşte şi: Factură de întreținere șoc, pentru un apartament de 2 camere: 1.654 lei - căldură și 8 m3 apă caldă

O evoluţie este să alegi un apartament nou, de două camere, 35 mp, la mansardă, din 6 etaje, în Militari. Preţul este de 32.000 de euro.

Explicaţia e că acest apartament este în Militari Residence, un cartier aflat la ieşirea în autostrada spre Piteşti, pe unde cel mai bine te vei mişca spre restul Bucureştiului în anii viitori, când va fi gata autostrada de Centură A0.

Este drept, Militarii Residence este cartierul de locuinţe noi construit chiar lângă Militari Shopping Center, unde găseşti tot ce îţi doreşti, dar dacă ai treabă în Bucureşti, trebuie să devii expert în evitarea ambuteiajului tipic Bulevardului Păcii.

Citeşte şi: Cât timp durează vânzarea unui apartament? În ţară, ieşenii țin cel mai mult la preț

Adică să te mişti cu GPS-ul în faţă, în maşină. Şi tot sunt ore la care eşti blocat. Un fel de soluţie mai bună, ca zonă, este în zona Parcul Carol, 41 mp construiţi, fără risc seismic, semidecomandat, la etajul 3 din 3, dar în poza de pe Imobiliare.ro se vede o sobă.

Deci, iarna s-ar putea să ai probleme. Depinde şi cu ce este soba, lemne de foc sau gaz. În Sectorul 2, în zona Baicului - Pantelimon, odinioară zonă rău-famată, dar care s-a mai curăţat puţin, găsim, la 34.500 de euro, un apartament de 30 mp, semidecomandat, la etajul 1, într-un bloc de patru etaje, renovat recent.

Foto: - Flickr/Simon Laird

Deci, probabil că a fost izolat termic. Deja ne apropiem de suprafaţa de 40 mp. La 38 mp, revine Militari Residence, cu un apartament decomandat, construit în anul 2017, cu centrală, la un demisol înalt, într-un bloc de opt etaje.

Ideea e că, pentru un început, este bună o astfel de soluţie, cu o condiţie: să ai maşină. Iar un cuplu dinamic are nevoie chiar de două maşini şi când apare şi un copil lucrurile se complică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te