Turcan, despre creşterea PIB: Se confirmă ce promitea premierul, o „revenire economică în V”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.08.2021 - 22:17
Turcan, despre creşterea PIB: Se confirmă ce promitea premierul, o revenire economică în „V”. / Foto: cotidianul.ro

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a afirmat că prin faptul că INS a anunţat că PIB a crescut cu 13,6% în trimestrul al doilea din acest an „se confirmă ceea ce Guvernul Cîţu a urmărit şi ceea ce premierul promitea, împotriva multor sceptici, o revenire economică în V”.

SHARE

„Creşterea PIB cu 13,6% în trimestrul II 2021 faţă de acelaşi trimestru din anul 2020 şi creşterea cu 6,2% în primul semestru al acestui an comparativ cu semestrul I 2020 este urmarea intervenţiei prompte a guvernului pentru atenuarea consecinţelor pandemiei. Măsurile active de sprijin a companiilor şi a locurilor de muncă, în valoare de 7,3 miliarde de lei, care au funcţionat chiar şi în prima parte a acestui an, au ajutat la această revenire economică rapidă. Se confirmă ceea ce guvernul Cîţu a urmărit şi ceea ce premierul promitea, împotriva multor sceptici, o revenire economică în V după căderea dura de anul trecut”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Citește și: Cât și unde se mai munceşte în România. Statisticile din ultimul deceniu

Numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000

Ministrul Muncii a mai spus că, în ultimele şapte luni, a crescut numărul contractelor de muncă cu aproximativ 120.000 comparativ cu anul trecut. 
 
„Şi mai merită adăugat că, în ultimele 7 luni, numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000 faţă de 2020. Ultimele 2 luni au însemnat pentru piaţa muncii 34.000 de contracte noi de muncă.

Din acestea, 4.000 de contracte de muncă au fost încheiate în cadrul burselor organizate până acum de ANOFM. Şi trebuie privite lucrurile în context, tocmai pentru a înţelege că guvernul acţionează corect: România beneficiază de o creştere economică solidă în condiţiile în care, în semestrul 2, multe economii sunt afectate de fenomene globale cu efect puternic negativ: dezechilibre în fluxurile de producţie şi logistice şi creşterea preţurilor materiilor prime şi materialelor”, a completat Turcan. 

Citește și: Eurostat: România, printre statele UE cu cea mai mare creștere economică anuală în trimestrul doi
 
De asemenea, ministrul Muncii a adăugat că „Produsul Intern Brut al României a crescut, în trimestrul II, cu 13% pe seria brută şi cu 13,6% pe seria ajustată sezonier, faţă de acelaşi trimestru din anul 2020. În semestrul I al anului, economia a crescut, comparativ cu semestrul I 2020, cu 6,5%, pe seria brută şi cu 6,2% pe seria ajustată sezonier, arată estimările "semnal" publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS)”.

Produsul Intern Brut al României a crescut, în trimestrul II, cu 13% pe seria brută şi cu 13,6% pe seria ajustată sezonier, faţă de acelaşi trimestru din anul 2020. În semestrul I al anului, economia a crescut, comparativ cu semestrul I 2020, cu 6,5%, pe seria brută şi cu 6,2% pe seria ajustată sezonier, arată estimările "semnal" publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te