Teodorovici acuză Ministerul Justiţiei că fuge de responsabilități

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 24.09.2018 - 19:05
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că este dezamăgit că a primit multe observații de la Ministerul Justiţiei privind proiectul legat de Fondul Suveran de Investiţii şi cel de modificarea Legii Insolvenţei.

SHARE

Eugen Teodorovici acuză Ministerul Justiţiei că fuge de asumarea responsabilității. „Aici pot fi şi mai categoric, pentru că am senzaţia că este o lipsă de dorinţă de asumare. Este un proiect al Guvernului (referitor la proiectul de modificare a Legii insolvenţei - n.red.), dar, de câteva zile, tot discutăm, convenim un aviz din partea celor care sunt implicaţi, respectiv Ministerul Justiţiei, Finanţe şi alte instituţii, dar, când să prinzi semnătura, dispare semnatarul. 

Încep să cred că este o încercare de fugă de asumare a unor decizii, a unor astfel de prevederi. 

Repet: acesta trebuie să fie atributul Ministerului de Finanţe, zona insolvenţei, zona societăţilor comerciale, nu atributul Ministerului Justiţiei, pentru că este zona economică, de evaziune fiscală”, a declarat ministrul Finanțelor, în cadrul unor declaraţii de presă.
În ceea ce priveşte modificarea legislaţiei privind evaziunea fiscală, demnitarul a afirmat că n-a avut parte de sprijin din partea Ministerului Justiţiei, deşi era vorba doar de adaptarea legislaţiei din alte ţări, potrivit Mediafax.
De asemenea, Eugen Teodorovici a declarat că este dezamăgit că Ministerul Finanţelor Publice a primit multe observaţii de la Ministerul Justiţiei şi pentru proiectul privind Fondul Suveran de Investiţii, deşi Ordonanţa de Urgenţă pe care Guvernul doreşte să o aprobe până la finele lunii septembrie are aceeaşi conţinut precum legea care a fost adoptată de Parlament şi declarată neconstituţională.
„Din păcate, aici am primit din partea Ministerului Justiţiei foarte multe, foarte multe, cred că mai multe observaţii decât a fost actul în sine.  Nu înţeleg. 

În momentul în care ne asumăm, ca şi echipă guvernamentală, anumite obiective, mai ales cum sunt acestea foarte importante, cum sunt Fondul Suveran de Investiţii, atunci, cred că rolul nostru ca miniştri este să fim preocupaţi ca echipele noastre să lucreze în aceeaşi direcţie, cu aceeaşi viteză şi fără a încerca să fim mai altfel decât ceilalţi”, a detaliat Eugen Teodorovici.
Ministrul Finanţelor Publice a insistat: „Ori în cadrul anumitor ministere nu se înţelege, ori miniştrii ar trebui să fie mai preocupaţi de modul în care echipele lucrează, pentru ca ceea ce ne-am asumat cu toţii, când am fost numiţi în funcţia de miniştri, să fie dus la bun sfârşit”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.