FOTO Superofertă pentru români: două case în Ungaria, la prețul unui Logan. Te muți acum

DE Florin Budescu | Actualizat: 10.12.2023 - 16:56
Superofertă pentru români: 2 case în Ungaria - Foto: Facebook/Csaba Eva

Superofertă pentru români: două case în Ungaria la prețul unui Logan. Te muți acum. Estul, mai puţin prosper al Ungariei, stat oricum aflat în criză, vine cu oferte de nerefuzat.

SHARE

Superofertă pentru români: două case în Ungaria, la prețul unui Logan. Te muți acum. Estul, mai puţin prosper al Ungariei, stat oricum aflat în criză, vine cu oferte de nerefuzat pentru investitorii români persoane fizice.

O familie din Mezasos, comună maghiară de lângă Vama Borş, care este la 30 de kilometri, aproape de Crişana românească, vinde o proprietate amplă, cu 17.500 de euro.

FOTO Superofertă pentru români: două case în Ungaria

Terenul are 3.300 de metri pătraţi, cu două case în aceeași curte, grădină mare și mai multe anexe. În apropiere, la şapte kilometri, este orăşelul Beretyoujfalu.

Încălzirea este cu gaz și sobe de teracotă, iar apa și canalizarea sunt noi. Prețul: 17.500 €. Casa cea mare are două camere, bucătărie și antreu.

În curte, este o bucătărie de vară, un grajd mare, cotețe de porci, afumătoare, beci. Casa mică e renovabilă, are încăpere cu atelier și o cămară pentru lemne.

Citeşte şi: FOTO Românii din Vest se mută în Ungaria unde casele costă 10.000 €. De 8 ori mai ieftin ca în Arad

Dincolo de investiţiile care este clar că sunt necesare şi de faptul că vei cumpăra o casă oarecum mare, dar destul de mică (doar două camere, antreu şi bucătărie, fără o sufragerie), preţul este foarte bun.

Spre comparaţie, un autoturism Logan TCe 90 CVT, cu cutie automată, are un preţ de bază de 16.650 de euro. Să alegem din mediul rural o regiune mai săracă a ţării, nu Ilfov sau Braşov de exemplu, ci comuna Săhăteni, din judeţul Buzău.

O casă modestă, de ţară, cu un teren de trei ori mai mic - 1.100 mp, costă 20.000 de euro. Exemplele pot continua. ordinul de mărime al preţului e acelaşi, dar preţurile sunt mai mari.

Citeşte şi: Lege controversată: Ești român angajat în Ungaria? Poți fi concediat dacă un maghiar vrea locul

Această tendinţă din Ungaria durează de mai mult timp. Sute de familii de arădeni au decis de exemplu să-și cumpere case în țara vecină, în Ungaria. Românii au fost atrași în primul rând de prețurile mici ale locuințelor maghiare, care pornesc de la 10.000 de euro, și au şi un teren de 1.500 mp.

În oraşul Bătania, aflat la doar şase kilometri de frontiera română, se găseau case şi cu 2.500 de euro. Între timp, preţurile au crescut, odată cu interesul tot mai mare al arădenilor de a investi în aceste case ieftine, dar chiar şi acum se găsesc case cu preţuri pornind de la aproximativ 10.000 de euro.

Şi sunt case pricopsite, frumoase, nu case vechi, ţărăneşti, ca în mediul rural de la noi, dar mai scumpe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te