Peste 4 milioane de lei din fonduri europene pentru modernizarea UPU din Spitalului Judeţean Brăila

DE Bianca Iosef | Actualizat: 26.08.2022 - 16:34
SJU Brăila- Foto: FACEBOOK

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila este reabilitată cu fonduri europene în valoare de peste 4 milioane lei, potrivit informaţiilor furnizate, vineri, de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Francisk Chiriac.

SHARE

Peste 4 milioane de lei din fonduri europene pentru modernizarea UPU din Spitalului Judeţean Brăila. "Proiectul de reabilitare/modernizare a Unităţii de Urgente, finanţat cu fonduri europene, are o valoare de 4.153.358,98 lei cu TVA. Lucrarea a început pe 15 iulie 2022 şi va fi finalizată pe 13 iulie 2023. Au fost mici întârzieri în demararea proiectului, din cauza creşterii preţului la materialele de construcţii. Între timp, UPU a fost mutată în Corpul E. Prin această reabilitare se vor înlocui toate suprafeţele, se va înlocui tâmplăria, vor fi reabilitate grupurile sanitare, se va achiziţiona mobilier nou şi echipamente medicale performante", a declarat Francisk Chiriac.

Un proiect finalizat luna aceasta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila este cel referitor la Reabilitarea compartimentului de sterilizare, lucrările care au costat 3.520.520,18 lei cu TVA fiind realizate tot din fonduri europene.

Citește și: Ministerul Sănătății reacționează în cazul traficului ilegal de organe din Capitală

"Proiectul l-am început în primăvara acestui an şi a fost necesar, ţinând cont că are legătură cu Blocul Operator. Toate instrumentele pentru operaţii vor fi sterilizate aici şi vor fi urcate cu lifturile până în Blocul Operator. Vom evita astfel infecţiile nosocomiale, pentru că partea de sterilizare este foarte importantă la operaţii. Departamentul de sterilizare exista, dar era nevoie de o reabilitare şi, astfel, s-au montat şi aceste lifturi foarte utile", a spus Chiriac.

Citește și: Rusia amenință cu dezastru nuclear. „Vestul să admită înfrângerea Ucrainei”. SUA avertizează

Potrivit preşedintelui CJ Brăila, un alt proiect finalizat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a prevăzut demolarea unui coş de fum deteriorat, care punea în pericol siguranţa cetăţenilor în curtea interioară a spitalului, suma alocată acestui proiect fiind de 907.034,30 lei cu TVA.

În prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila sunt în derulare trei proiecte, respectiv Reabilitare subsol tehnic aferent corpurilor C4, C5, C6, C7, Pavilion A (valoarea contractului de execuţie- 3.812.511,11 lei cu TVA), Reabilitare Unitate Primiri Urgenţe (valoarea proiectului de execuţie- 4.153.358,98 lei cu TVA) şi Reabilitare şi modernizare Staţie de 0,4 KV post transformare (valoarea contractului de execuţie- 2.707.150,04 lei cu TVA), potrivit Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te