PAȘTE 2021 Românii își doresc mese festive și relaxare în România

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 28.04.2021 - 14:12
PAȘTE 2021 Românii își doresc mese festive și relaxare în România. Foto Travelmit

Pandemia a reconfigurat planurile românilor de Paște, însă nu le-a diminuat entuziasmul și dorința de a explora destinațiile din țară.

SHARE

33.3% dintre români și-au făcut deja planuri de călătorie pentru minivacanța de sărbători, în timp ce 25.9% dintre ei au luat hotărârea de a nu pleca nicăieri, iar 40.8% sunt, deocamdată, nehotărâți.

De asemenea, 58.8% dintre turiștii care au ales să călătorească de sărbători spun că vor merge la slujba din noaptea de Înviere în orașele / stațiunile în care vor petrece sfârșitul de săptămână, semn că lucrurile revin, treptat, pe făgașul normal, potrivit unui studiu realizat în luna aprilie de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

La rândul lor, hotelierii și proprietarii de pensiuni s-au pregătit intens pentru Paște, punând în joc numeroase oferte și activități extra pentru turiști: promoții last-minute, mese festive, cu o varietate de bunătăți tradiționale, și excursii incluse în pachetul de cazare, dar și multe alte opțiuni de petrecere a timpului liber, astfel încât  aceștia să se simtă bine și să se bucure la maximum de sejurul lor.

Citește și: Cristi Borcea recunoaște: „Am patru copii concepuți în detenție. Nu am fost la camera nupțială”

Stațiunile montane, Delta Dunării, dar și Maramureșul și Bucovina sunt preferate de români

În contextul în care tot mai multe localități se redeschid că urmare a scăderii ratei de infectare cu SARS-CoV-2 și a relaxării treptate a restricțiilor, turismul intern începe să își revină pas cu pas.

Hotelierii și proprietarii de pensiuni și case de vacanță au pregătit deja pachete speciale pentru cele patru zile libere de care se vor bucura românii de Paște, multe dintre oferte având incluse și mesele festive, mai ales că 67% dintre turiști și-au exprimat deja dorința de a beneficia și de un meniu tradițional.

În plus, un sfert dintre respondenții care au hotărât să călătorească de sărbători vor merge la munte, pentru a profita din plin de natură și de vremea bună care se anunță pentru acest weekend, în timp ce 11% se vor îndrepta către mare sau Delta Dunării. În mod deloc surprinzător, Maramureșul, Bucovina și Transilvania sunt din nou în topul destinațiilor preferate pentru vacanța de sărbători.

Citește și: Toate detaliile despre posibila mită în tablă luată de Costel Alexe. Ce urmează la CJ Iași

Tot mai multe opțiuni de cazare pentru grupurile restrânse de turiști

Nevoia românilor de a se proteja cât mai bine a generat un interes crescut pentru pensiunile și casele de oaspeți mai mici, variantele perfecte pentru grupurile restrânse. Prin urmare, cei mai mulți turiști au optat pentru pensiuni (64.3%) sau case private închiriate integral (12.8%), astfel încât să se bucure în tihnă de sărbători, de momentele petrecute alături de familie și de prietenii apropiați.

De asemenea, printre factorii cei mai importanți în planificarea unei vacanțe de Paște s-au numărat locația și serviciile oferite de hotelieri, flexibilitatea anulării rezervarii, dar și curățenia și măsurile de siguranță luate în contextul pandemiei.

La capitolul facilități și servicii incluse, cei mai mulți români au votat pentru restaurant în incinta unității de cazare, piscină sau ciubăr, SPA și masaj, loc de joacă pentru copii, dar și pentru o varietate de activități în aer liber  (parcuri de aventură, echitație și multe altele).

Bugetul mediu alocat pentru întregul sejur de Paște este de 600-800 de lei/camera

În ceea ce privește costurile, 80% dintre românii chestionați au optat pentru un buget mediu de 600-800 de lei / cameră pentru întregul sejur (3 nopți/4 zile), în timp ce numai 3.6% sunt dispuși să cheltuie peste 1000 de lei pentru pachetul (cazare + masă) de Paște.

Studiul a fost realizat în luna aprilie prin completarea unui chestionar online.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.