După realizarea acestui proiect pilot, Primăria Sectorului 3 intenţionează să extindă aceste demersuri la toate blocurile din sector.
Autoritatea locală va plăti 90% din investiţie, iar asociaţiile de proprietari restul de 10%. Pentru persoanele cu posibilităţi financiare reduse va achita Primăria Sectorului 3 şi cofinanţarea de 10%, reiese dintr-un comunicat.
Citește și: Poliția din Olt a început o anchetă internă după ce un agent ar fi agresat un bărbat în Slatina
Sunt vizate blocurile reabilitate termic şi vor fi executate următoarele lucrări:
Citește și: România așteaptă 3,22 miliarde de euro de la Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de redresare
- Instalarea de panouri fotovoltaice;
- Achiziţionarea şi montarea de pompe de căldură (on-grid), inclusiv achiziţionarea acestora - în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră;
- Înlocuirea lifturilor prin înlocuirea mecanismelor de acţionare electrică a ascensoarelor de persoane, precum şi lucrări de reparare/înlocuire a componentelor mecanice, a cabinei/uşilor de acces, a sistemului de tracţiune, cutiilor de comandă, troliilor, după caz;
- Înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă - tehnologie LED.
"Primăria Sectorului 3 nu poate rămâne insensibilă la contextul energetic dificil spre care ne îndreptăm deja. Creşterea eficienţei energetice a fost şi este o prioritate pentru noi, aceasta implicând reabilitarea termică a blocurilor şi acum o nouă etapă prin acest proiect. Îmi doresc să implementăm aceste măsuri la toate blocurile reabilitate în beneficiul cetăţenilor", a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, scrie Agerpres.