Panică pe piața cripto: Peste 70 de miliarde de dolari au „dispărut” în 24 de ore. Bitcoin, -8%

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 11.03.2023 - 09:31
Panică pe piața cripto: Peste 70 de miliarde de dolari au „dispărut” în 24 de ore. Bitcoin, -8%. - Foto: Profimedia Images

Peste 70 de miliarde de dolari au au „dispărut” în 24 de ore de pe piaţa cripto, în timp ce Bitcoin a scăzut cu 8%, la sub 20.000 de dolari, cel mai redus nivel din ultimele aproape două luni.

SHARE

Bitcoin a fost tranzacţionată ulterior în scădere cu doar 2,6%, la 19.959,61 dolari pe unitate, conform Coin Metrics.

Ether a scăzut cu peste 3%, la 1.400,63 dolari pe unitate.

Vânzarea de criptomonede a fost determinată de o serie de factori. Mişcarea preţurilor criptomonedelor este destul de strâns corelată cu pieţele bursiere din SUA, în special cu Nasdaq, care are o pobndere mare de titluri ale unor companii din sectorul tehnologiei., relatează News.ro, citând CNBC.

Citește și: FOTO După Apple, Sony și Huawei, și Xiaomi se apucă de făcut mașini. Cum arată mașina electrică MS11

Joi, indicii bursieri majori din SUA au închis în scădere. Marţi, preşedintele Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, a indicat că ratele dobânzilor ar putea creşte şi că vor rămâne la un nivel mai ridicat decât erau aşteptările.

Factorii care influențează preţurile cripto

Creşterea ratelor dobânzilor în ultimul an a afectat activele de risc, cum ar fi acţiunile, şi în special criptomonedele.

”Există puţine motive pentru a cumpăra Bitcoin acum, deoarece piaţa este saturată de evoluţii negative, nu doar pentru industria cripto, ci şi pentru piaţa financiară mai largă”, a declarat Yuya Hasegawa, analist la firma cripto japoneză Bitbank.

Un alt factor major care afectează preţurile cripto este prăbuşirea Silvergate Capital, un furnizor important de credite din industria crypto. Silvergate a declarat miercuri că îşi va lichida operaţiunile şi îşi va lichida banca.

Căderea Silvergate este un alt exemplu despre impactul prăbuşirii platformei pentru criptomonede FTX asupra industriei. FTX a fost un client important al Silvergate.

Citește și: VIDEO Test de autonomie cu 9 mașini electrice: Pe autostradă, la 135 km/h, doar 3 merg peste 300 km

Separat, Silicon Valley Bank a declarat miercuri seara că a vândut active în valoare de 21 de miliarde de dolari, cu o pierdere de 1,8 miliarde de dolari.

SVB este o bancă importantă în spaţiul startupurilor de tehnologie. Oferind servicii bancare tradiţionale, în acelaşi timp finanţând proiecte tehnologice, este considerată coloana vertebrală a industriei de capital de risc din SUA.

Vânzarea de active are loc în timp ce SVB se confruntă cu un mediu de finanţare mai slab în sectorul tehnologiei, deoarece capitalurile de risc rămân precaute pe fondul unei situaţii macroeconomice incerte şi a ratelor dobânzilor în creştere.

Atât Silvergate, cât şi SVB au investit în titluri ale Trezoreriei americane, a căror valoare a scăzut deoarece Fed a majorat ratele.

Aceste bănci au fost forţate să vândă aceste obligaţiuni în pierdere, pentru a-şi consolida poziţia de capital.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te