Nicolae Ciucă, pe șantierul autostrăzii A7: „Suntem pe un drum bun pentru Moldova, pentru România"

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.03.2024 - 12:09
Nicolae Ciucă, pe șantierul autostrăzii A7: „Suntem pe un drum bun pentru Moldova, pentru România" - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă, pe șantierul autostrăzii A7: „Suntem pe un drum bun pentru Moldova, pentru România. Nu ne rămâne decât să mergem înainte”.

SHARE

Nicolae Ciucă, pe șantierul autostrăzii A7: „Suntem pe un drum bun pentru Moldova, pentru România. Nu ne rămâne decât să mergem înainte”, a declarat liderul PNL.

Liderii PNL Nicolae Ciucă și ucian .Bode, împreună cu premierul Marcel Ciolacu și cu ministrul Sorin Grindeanu, traversează țara, de la est la vest, într-o singură zi. Prima oprire este pe şantierul A7, în zona oraşului Adjud.

Nicolae Ciucă, pe șantierul autostrăzii A7: „Suntem pe un drum bun pentru Moldova, pentru România"

Este o călătorie simbolică, de la est la vest. Liderii Coaliției verifică azi proiecte de infrastructură rutieră dezvoltate de PNL. Vizita a început în zona Adjud, unde liderii verifică stadiul lucrărilor pentru lotul 2, Domnești Târg – Răcăciuni, din Autostrada A7.

Autostrada Moldovei, inclusă în PNRR, e un proiect care aduce noi locuri de muncă mai bine plătite, posibilități noi de investiții și servicii adiacente. Procedurile pentru demararea licitațiilor au fost începute în timpul mandatului de ministru liberal al lui Lucian Bode.

Este vorba de demararea licitațiilor de execuție pentru tronsoanele de 320 de km, incluse în tronsonul Ploiesti- Pașcani, autostradă care va trece prin 4 dintre cele 8 județe ale Moldovei: Vrancea, Bacău, Neamț și Iași.

Citeşte şi: VIDEO Cum arată secțiunea 5 a autostrăzii A1 Sibiu – Pitești? E realizată în proporție de peste 63%

Autoritățile vor include în proiect și Suceava și vor prelungi autostrada până la Siret, la granița cu Ucraina. "A7 reprezintă un vis pentru această zonă a ţării, care se realizează", a spus Nicolae Ciucă, la șantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domnești Târg – Răcăciuni, din Autostrada A7.

Mai jos, declaraţia integrală.

"A7 reprezintă un vis pentru această zonă a ţării, care se realizează. Este un obiectiv care se realizează beneficiind de fondurile europene. A7 trece prin 4 județe. Au deja pe masa de lucru proiectele care fac să se prelungească şi spre Suceava, până la Siret.

Citeşte şi: Peisaj dezolant și șantier aproape pustiu pe A3 Nădăşelu-Zimbor-Poarta. Se riscă banii din PNRR

Autostrada reprezintă cel mai important obiectiv de infrastructură al ţării. Va asigura o altă perspectivă, pentru fluidizarea activităților pentru mediul de afaceri, investiții noi. Beneficiile obiectivului sunt absolut evidente.

Faptul că suntem împreună reprezintă faptul că o coaliție consolidată a dus la obiective realizate şi îndeplinirea programului de guvernare. Noi am venit să vedem cum se duc la bun sfârșit aceste obiective asumate.

Suntem pe un drum bun pentru Moldova, pentru România. Trebuie să mergem înainte pe acest drum."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te