Ministerul Energiei şi BNS au semnat un memorandum pentru minerii din Valea Jiului

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.07.2021 - 16:53
Ministerul Energiei şi BNS au semnat un memorandum pentru minerii din Valea Jiului. / Foto: Virgil Popescu / Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, au semnat Memorandumul "Servicii de profilare pentru forţa de muncă ce urmează a fi disponibilizată din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara".

SHARE

"Aşa cum am mai spus nu lăsăm pe nimeni în urmă. Am început un proces de modernizare, pentru a putea lăsa o moştenire "verde" generaţiei viitoare. Dar, totodată, ne asigurăm că nu neglijăm componenta socială, oamenii sunt importanţi. Vreau să transmit un apel către alte confederaţii sindicale: îi invit să se alăture acestui demers pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie", a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

La rândul său, preşedintele BNS a precizat că în această perioadă a reuşit împreună cu reprezentanţii Ministerului Energiei să identifice şi să promoveze măsurile pasive pentru sprijinirea celor care urmează să îşi piardă locurile de muncă.

Citește și: Regimul dictatorului Alexandr Lukașenko a arestat mai mulţi jurnalişti de opoziție

"Acesta însă este doar un prim pas dintr-o operaţiune complexă care presupune ca pe lângă profilarea fiecărui lucrător, ce urmează să fie disponibilizat, să pregătim şi un pachet de informaţii relevante despre potenţialul individual al fiecăruia.

Este extrem de important să lucrăm şi la setul de măsuri active de care aceşti lucrători vor trebui să beneficieze în lunile care urmează, cât şi la identificarea şi promovarea unor noi alternative economice care să asigure locuri de muncă de calitate pentru lucrătorii din Valea Jiului. În două săptămâni vom deschide împreună dialog cu cei de la MIPE cărora le vom prezenta propuneri de proiecte şi programe ce ar trebui incluse în cadrul Programului Operaţional "Tranziţie Justă", a declarat Dumitru Costin.

Citește și: „Animalul politic” de la Ape care a angajat o chelneriță, nou dosar penal

Datorită acestui memorandum Ministerul Energiei şi CEH, în insolvenţă, vor face demersurile necesare pentru alocarea în cadrul structurilor CEH în care se vor produce disponiblizări a unui spaţiu adecvat în care experţii BNS să îşi poată desfăşura activitatea (un spaţiu de lucru adecvat volumului de muncă, dotat cu facilităţi pentru activităţi specifice de birou în care experţii se pot întâlni cu salariaţii ce urmează a fi disponibilizaţi, respectând regulile de distanţare impuse în această perioadă).

De asemenea, se va oferi sprijin din partea Biroului Resurse Umane în vederea programării salariaţilor ce urmează a fi disponibilizaţi pentru sesiunile de profilare cu experţii BNS şi pentru prelucrarea datelor din dosarele de personal ale celor ce vor fi disponibilizaţi, dar şi o sală pentru întâlniri de grup cu persoanele ce urmează a fi profilate.

Ulterior, BNS va utiliza bazele de date astfel create şi profilele ocupaţionale exclusiv în vederea asistării acestor persoane pentru reintegrarea lor pe piaţa muncii locală sau regională.

Totodată, BNS îşi asumă să suplimenteze eforturile serviciului public local de ocupare, utilizând astfel experienţa şi competenţele dobândite în cei aproape 30 de ani de activitate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te