McDonald’s închide temporar birourile din SUA, în timp ce lanțul se pregătește pentru concedieri

DE Florin Budescu | Actualizat: 03.04.2023 - 20:05
McDonald’s închide temporar birourile din SUA, în timp ce lanțul se pregătește pentru concedieri - Foto: Wikimedia/Bruce Marlin/CC BY-SA 2.5

Compania de fast-food va notifica lucrătorii, cu privire la statutul lor de muncă virtuală. McDonald’s Corp. își închide temporar birourile din SUA, săptămâna aceasta, în timp ce se pregătește să informeze angajații corporativi despre disponibilizări.

SHARE

Gigantul burgerului trece printr-o restructurare mai amplă a firmei.

McDonald’s închide temporar birourile din SUA

Lanțul de fast-food din Chicago a anunţat într-un e-mail intern, săptămâna trecută, adresat angajaților din SUA și unor angajați internaționali, că ar trebui să lucreze de acasă, de luni până miercuri, astfel încât să se poată lua decizii de angajare virtuală. 

Compania, în mesaj, le-a cerut angajaților să anuleze toate întâlnirile în persoană cu vânzătorii și alte părți externe, la sediul său.

„În săptămâna începând cu 3 aprilie, vom comunica deciziile-cheie legate de roluri și niveluri de personal, în cadrul organizației”, a spus compania, în mesajul transmis de The Wall Street Journal.

Citeşte şi: McDonald’s, Coca Cola și Starbucks s-au retras din Rusia, ca urmare a presiunii publice

McDonald’s a refuzat să comenteze duminică asupra numărului de angajați disponibilizați. Compania a spus în ianuarie că plănuiește să ia decizii dificile, cu privire la modificările nivelurilor de personal corporative, până în aprilie, ca parte a unui plan strategic mai larg pentru lanțul de burgeri.

Directorul executiv Chris Kempczinski a spus într-un interviu, la acea vreme, că se aștepta să economisească bani, ca parte a evaluării forței de muncă, dar a afirmat că nu are o sumă stabilită în dolari sau un număr de locuri de muncă pe care vrea să le reducă.

„Unele locuri de muncă care există astăzi fie vor fi mutate, fie acele locuri de muncă pot dispărea”, a spus domnul Kempczinski.

Citeşte şi: VIRAL O vacă la un drive-thru McDonald’s din Wisconsin, pe bancheta din spate a unui automobil

McDonald’s are peste 150.000 de angajați la nivel global, în roluri corporative și restaurante deținute, dintre care 70% sunt situate în afara SUA, a declarat compania, în februarie.

McDonald’s a recunoscut în mesaj că săptămâna de 3 aprilie va fi una aglomerată pentru călătoriile personale, despre care a spus că a contribuit la decizia de a transmite informaţiile de la distanță.

Lucrătorii care nu ar avea acces la un computer în timpul săptămânii ar trebui să furnizeze informații personale de contact managerului lor, a spus compania.

„Vrem să asigurăm confortul și confidențialitatea oamenilor noștri în perioada de notificare”, a spus compania.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te