Marcel Ioan Boloș, vizită în Franța pe tema dezvoltării proiectelor pe fonduri europene

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 22.10.2021 - 18:25
Marcel Ioan Boloș, vizită în Franța pe tema dezvoltării proiectelor pe fonduri europene. / Foto: Marcel Ioan Boloș, Facebook
Marcel Ioan Boloș, vizită în Franța pe tema dezvoltării proiectelor pe fonduri europene. / Foto: Marcel Ioan Boloș, Facebook

Fostul ministru al Fondurilor Europene și directorul general al ADR Nord-Vest, Marcel Ioan Boloș efectuează o vizită în Franța pentru a discuta cu responsabilii locali despre portofoliile de proiecte pe care ei le pregătesc pentru implementare prin fonduri europene.

SHARE

„De miercuri mă aflu alături de echipa de la ADR Nord-Vest în Franța pentru a discuta atât cu reprezentanții responsabili de gestionarea programelor operaționale regionale de aici, cât și cu reprezentanții autorităților publice locale despre portofoliile de proiecte și tipurile de proiecte pe care ei le pregătesc pentru implementare prin fonduri europene, în perioada de programare 2021-2027”, a anunțat Marcel Ioan Boloș printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ioan Boloș, impresionat de multiplicarea economică a parcului tematic „Puy du Fou”

„Aflat aici am discutat despre proiecte cu efect de multiplicare economică cât mai ridicat, iar astăzi am ales împreună cu colegii să vizităm „Puy du Fou”. Acesta este un parc tematic istoric epic în vestul Franței, aflat Les Epesses, regiunea Pays de la Loire.

Parcul primește peste 2 milioane de vizitatori în fiecare an, ceea ce îl face al doilea cel mai popular parc tematic din Franța, după Disneyland Paris. Parcul este o atracție turistică importantă generată de un mix de spectacole culturale și istorice grandioase și de parcurile imense, cu mii de specii de plante și de animale. 

Spectacolul principal din cadrul acestuia are loc seara pe o scenă imensă în aer liber din spatele castelului în ruine Acesta spune povestea celor 700 de ani de istorie din zonă. Spectacolul Cinéscénie se mândrește cu cea mai mare scenă din lume, 1 200 de actori, sute de cai și aproximativ 800 de artificii pe spectacol.

 
Toate dialogurile sunt în franceză, dar administratorii parcului asigură căști de traducere în 5 limbi diferite. Toți actorii și actrițele (chiar și copiii) provin din satele locale, generând o întreagă micro-industrie și servicii într-o regiune preponderent rurală care valorifică atât aspecte etnografice, culturale cât și istorice”, a relatat Marcel Ioan Boloș.

„Ne propunem ca în regiunea nord-vest să dezvoltăm în următoarea perioadă de programare cât mai multe proiecte similare, cu efect de multiplicare economică cât mai ridicat, care să fie modele de succes și să creeze premise de dezvoltare sustenabilă din punct de vedere economic și social atât pentru orașele și satele din regiune, cât și pentru locuitorii din cadrul acestora”, a conchis Marcel Ioan Boloș.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te