Marcel Boloș: Cererea de plată numărul 3 este cea mai complicată şi complexă cerere de plată a PNRR

DE Bianca Iosef | Actualizat: 11.01.2023 - 15:15
Marcel Boloș- Foto: FACEBOOK

Marcel Boloş a declarat miercuri, la Palatul Victoria, că cererea de plată numărul 3 din PNRR este cea mai complicată şi complexă, pentru că avem 24 de jaloane şi ţinte din trimestrul 3 şi 55 de jaloane şi ţinte cu termen de realizare sfârşitul anului trecut, pentru trimestrul 4.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Ministrul Investiţiilor a precizat că în privinţa PNRR, pe data de 15 decembrie 2022 a fost transmisă la Comisia Europeană cererea de plată numărul 2.

”Suntem în plin proces de validare cu Comisia a celor 55 de jaloane şi ţinte pe care le-am avut de îndeplinit pentru trimestrul 1 şi 2. După cum ştiţi, cele care au prezentat un anumit grad de sensibilitate privitor la legea avertizorilor de integritate şi la cadrul legal pentru decarbonizare, acestea sunt în proces de analiză şi de validare la nivelul Comisiei Europene. Suntem pregătiţi pentru a furniza informaţii şi documente care sp lămurească diferitele clarificări ce vor mai fi solicitate de către Comisie”, a spus Boloş.

Citește și: Un copac a căzut pe o mașină în care se afla o familie. Copilul a avut nevoie de îngrijiri medicale

El a precizat că cererea de plată numărul 2 are valoarea de 2,6 miliarde de euro.

”Cererea de plată numărul 3, care este cea mai complicată şi complexă cerere de plată a PNRR include trimestrul 3 şi repectiv trimestrul 4 al anului 2022. Avem 24 de jaloane şi ţinte din trimestrul 3 şi avem pentru trimestrul 4  55 de jaloane şi ţinte cu termen de realizare sfârşitul anului trecut”, a mai arătat Marcel Boloş.

Citește și: Cum i-au făcut scăpați Cordunenii pe interlopii Viorel și Robert Oarză cu care se bătuseră

Boloş a precizat că dintre cele mai sensibile sunt proiectul de lege privind pensiile speciale, modificarea Codului Penal şi de Procedură Penală, proiectul de OUG pentru guvernanţa companiilor de stat şi guvernanţa corporativă pentru sectorul energetic, care este încă în desfăşurare. El a arătat că se fac demersuri pentru închiderea jalonului şi continuarea măsurilor în ceea ce priveşte decarbonizarea.

”Tot pentru cererea de plata numărul 3 avem încă două obiective pricipale de urmărit, pentru că trebuie după publicarea modificărilor la regulamentul Comisiei pentru PNRR să depunem documentaţia pentru noul capitol Repower EU, unde România are alocate 1,4 miliarde euro. Din acest punct de vedere, documentele trebuie finalizate până la depunerea cererii de plată numărul 3”, a mai spus Boloş.

Ministrul Investiţiilor a spus mai e şi reducerea de grant ca urmare a creşterii economice din anul 2021 faţă de 2020, cu 2,1 miliarde de euro şi ajustările de preţ, ca urmare a creşterii preţurilor la materiale şi a costurilor pentru proiectele de infrastructură, unde sunt alte 2,2 miliarde de euro.

”Este dea mai complicată, cea mai complexă şi cu aceste cerinţe suplimengtare pe care le avem din perspectiva ajustărilor la PNRR şi completarea planului cu noul capitol aprobat de Comisie, Repower EU, unde valoarea grantului este de 1,4 miliarde de euro, scrie News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te