Liberalul Daniel Dăianu, președintele Consiliul Fiscal, critică programul Anghel Saligny

DE Valentin Mirică | Actualizat: 15.10.2021 - 16:45
Daniel Daianu Foto: Ziarul Financiar

Liberalul Daniel Dăianu, președintele Consiliul Fiscal, critică programul Anghel Saligny: într-un interviu pentru Profit, el a spus că acest program „vinde iluzii”.

SHARE

„O soluție înțeleaptă - acordarea unui miliarde de lei primarilor, din Fondul de Rezervă, acum? În opinia mea și a colegilor din Consiliul Fiscal, numai bani pentru persoanele afectate de inundații. Atât. Păi, când te copleșește valul pandemiei, când ai creșterile prețurilor la energie, nu poți să dai în stânga și-n dreapta cu nonșalanță. Nu ai cum să faci așa ceva!

Și când vezi ce se întâmplă în țară, câtă nenorocire și câtă suferință, să le vorbești oamenilor despre 50 de miliarde de lei care vor veni, programul Anghel Saligny, ce grozav va fi în viitor. Noi trebuie să ne ocupăm de prezent. Ce să vindem?! Să le vindem oamenilor iluzii, de așa ceva au nevoie oamenii, cetățenii României?!”, a declarat Dăianu, pentru Profit. 

Citește și: FOTO Profesoară, însărcinată după ce ar fi avut relații intime cu un elev de 15 ani. A fost arestată

El l-a criticat pe premierul Florin Cîțu și pentru criticile aduse guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

„A declanșa acum un meci între Guvern și BNR nu are rost, ar trebui să se abțină. A avea acum un meci este o aiureală, nu ajută deloc. Avem și o criză politică, o nenorocire. O nenorocire nu vine singură în cazul României. După ce că avem o pandemie, și noi în loc să o învingem suntem încă în război și avem spitalele copleșite, fiindcă nu am făcut ce trebuie la timp, avem și acest șoc la prețurilor la energie. Deci un guvern ar trebui să fie în primul rând preocupat de ce să facă în aceste circumstanțe, să colaboreze cu BNR, nu să arunce săgeți, mai pe față, mai voalat, când este clar … de ce s-ar putea teme premierul, spunea că se teme ca nu cumva să se precipite BNR cu măsuri care să scadă creșterea economică?”, a afirmat președintele Consiliului Fiscal. 

Citește și: Viviana, soția lui Mirel Rădoi, și-a luat BMW Alpina B7 de +150.000 €. A blocat strada, pe avarii

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.