Isărescu se teme că rămâne cu pensia de 3.000 € și pierde salariul de 15.000 €/lună ca șef al BNR

DE Petre Bădică | Actualizat: 25.06.2021 - 00:04
Isărescu se teme că rămâne cu pensia de 3.000 €/ și pierde salariul de 15.000 €/lună ca șef al BNR /Foto: INQUAM PHOTOS/ Octav Ganea

Noua lege care intezice cumul pensiei cu salariu și impune pensionarea la 70 de ani i-ar putea lua lui Mugur Isărescu nu doar funcția de guvernator dar și salariul lunar de la BNR.

SHARE

În scrisoarea guvernatorului BNR către Parlament se arată că proiectul de lege, aflat acum la Senat, prevede o serie de excepții, care permit cumulul pensiei cu salariul de la stat, precum și rămânerea în activitate după 70 de ani. Dar consiliul de administrație al BNR, numit de Parlament, nu este pe această listă de excepții.

Citește și: Guvernul a uitat să-l salveze pe Isărescu de pensionare. Înainte de 2017, Cîțu critica dur BNR

Mugur Isărescu are, deja, 72 de ani și un nou mandat obținut în 2019. Dacă proiectul de lege nu va fi modificat, Isărescu va pierde funcția de șef al BNR și salariul aferent.

Isărescu a câștigat, în 2019, peste 897.000 de lei, adică 15.000 de euro pe lună. Într-un singur an salariul lui Isărescu a crescut cu 1.500 euro.

Dacă legea intră în vigoare în forma anunțată de premier, Isărescu ar urma să se mulțumească cu suma de 2.600 euro lunar ca pensie.

Isărescu mai încasează 2.500 de lei/lună de la Acamdeia Română unde este membru tiular.

Newsweek România a scris că Guvernatorul Băncii Naționale a României, care e și membru al Academiei Române, a garantat pentru ca Dan Voiculescu să publice o carte la Editura Academiei Române. Fără semnătura lui Isărescu, "Felix" nu ar fi putut publica, a spus președintele Academiei pentru Newsweek România.

Citește și: EXCLUSIV Isărescu a recomandat publicarea lui Dan Voiculescu la Editura Academiei Române

Doi politicieni ex-PSD, condamnați la pușcărie, sunt coautorii unei Enciclopedii juridice, apărute în 2018, la Editura Academiei Române. Avizul pentru publicare a fost dat de secția Academiei Române care este condusă de guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

 

Citește și: Adrian Năstase și Adrian Severin, publicați la Editura Academiei cu binecuvântarea lui Isărescu

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.