IATA dă vina pe guvernele din întreaga lume pentru prelungirea crizei din sectorul călătoriilor

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.05.2021 - 15:43
IATA dă vina pe guvernele din întreaga lume pentru prelungirea crizei din sectorul călătoriilor. / Foto: theloadstar.com

Directorul general al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) spune că guvernele care au adoptat o atitudine exagerat de prudentă sunt de vină pentru prelungirea efectelor crizei COVID-19 în sectorul călătoriilor, dar că mizează pe îmbunătăţirea condiţiilor.

SHARE

Willie Walsh, fost director general la IAG, firma mamă care deţine British Airways, se aşteaptă ca datele pozitive cu privire la eficacitatea vaccinurilor să convingă guvernele să înceapă să elimine treptat restricţiile.

În a doua jumătate a anului, vom vedea un context mai bun care va permite mai multor oameni să călătorească

"Există unele dovezi solide care ne permit să fim optimişti că, în a doua jumătate a acestui an, vom vedea un context mai bun care va permite mai multor oameni să călătorească", a declarat vineri Willie Walsh.

Majoritatea călătoriilor internaţionale cu avionul sunt la un nivel scăzut la aproape 18 luni de la debutul pandemiei din cauza menţinerii restricţiilor.

Citește și: EXCLUSIV Interlopul Rechinu are un ordin de suspendare a extrădării de la un judecător din Mexic

Willie Walsh, care a fost numit la conducerea IATA în luna aprilie, a apreciat că guvernele sunt mult prea prudente şi trebuie să schimbe regulile ca urmare a datelor care arată că viitoarele călătorii ale persoanelor vaccinate sau ale celor cu un test negativ nu reprezintă un risc pentru rata de infecţie a unei ţări.

"Criza din industria companiilor aeriene, care a fost provocată iniţial de o pandemie sanitară, este în prezent o criză provocată de restricţiile impuse de guverne", a spus Walsh.

Acesta a menţionat în special Marea Britanie, unde cei care intră în ţară din aproape orice destinaţie trebuie să fie suspuşi la cel puţin două teste coronavirus şi să intre în carantină. Walsh a criticat şi ceea ce a numit "confuzia incredibil de comică" create de mesajele mixte venite din partea mediului politic cu privire la călătorii.

Citește și: Purtător de cuvânt al PSD, ex-USR, viziona filme porno în timpul serviciului

Potrivit directorului IATA, multe din ţările plasate de Marea Britanie pe lista portocalie a statelor cu risc mediu de infecţie au în realitate rate de transmisie foarte scăzute. "Dacă aş fi vaccinat, nu aş ezita să zbor spre aceste ţări", a spus Walsh făcând referire la SUA, Spania, Franţa şi Italia, ţări care înaintea pandemiei erau destinaţii de top pentru britanici.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.