Finanțare Europeană record pentru Timișoara. Primăria va primi 308 milioane de lei din PNRR

DE Bianca Iosef | Actualizat: 24.11.2022 - 17:29
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz. / Foto: Dominic Fritz, Facebook

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a anunţat, joi, că municipiul a câştigat 308 milioane de lei în cadrul Rundei 2 a componentei C10 din PNRR.

SHARE

Aceasta este cea mai mare finanţare europeană câştigată vreodată de municipiu şi reprezintă mai mult de un sfert din banii totali alocaţi pentru această rundă din PNRR. Fondurile vor fi folosite pentru achiziţia a 55 de mijloace noi de transport, 100% electrice.

„Aseară am primit o veste bună din partea Ministerului Dezvoltării. Ne-au comunicat că au aprobat cea mai mare finanţare europeană din istoria Timişoarei, care va presupune schimbarea flotei de transport în comun. Vom primi 308 milioane de lei prin PNRR. Este peste un sfert din finanţarea totală propusă pe această linie”, a declarat primarul Timişoarei Dominic Fritz, conform unui comunicat de presă.

Citește și: Românul care a jucat în 100 de filme de la Hollywood. A luat premiul pentru cel mai bun actor

Din aceste fonduri, Primăria Municipiului Timişoara va achiziţiona 55 de mijloace de transport în comun, 100% electrice: 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie cu baterii, 8 troleibuze cu motor electric.

Citește și: Enel pleacă din România. Datorii de miliarde; pierderi, sute de milioane. 3.000.000 clienți afectați

În prima rundă de finanţare pe această componentă, Primăria Municipiului Timişoara a depus un proiect de achiziţie a 25 de troleibuze, în valoare de 71 de milioane de lei (TVA inclus). Astfel, în total, prin PNRR, Timişoara va achiziţiona 80 de vehicule nepoluante noi. Iar împreună cu celelalte proiecte europene de achiziţie de mijloace de transport în comun, noua flotă va însuma 150 de vehicule noi.

„În acest mandat vom avea toată flota înlocuită. 150 de mijloace de transport noi în Timişoara, toate electrice. Asta schimbă radical faţa transportului în comun în Timişoara şi el redevine coloana vertebrală a traficului din oraş. Niciun oraş din Europa nu reuşeşte să facă faţă traficului auto decât dacă investeşte masiv în transportul public”, a mai declarat primarul Dominic Fritz, potrivit sursei citate, conform News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.