Ferreira, după semnarea Acordului de Parteneriat 2021-2027: Planuri bune, e timpul pentru acțiune

DE Alin Crișan | 05.10.2022 - 20:34
Ciucă și comisarul european Ferreira - Foto: Facebook

Elisa Ferreira a menţionat că românii şi-au arătat solidaritatea şi capacitatea de a se mobiliza, găzduindu-i pe refugiaţii ucraineni. Ea a transmis în limba română mulţumiri, în numele Comisiei Europene, pentru aceste gest.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Comisarul european pentru Coeziune şi Reforme, Elisa Ferreira, prezentă la Alba Iulia cu ocazia semnării Acordului de Parteneriat 2021-2027 dintre Comisia Europeană şi România, a declarat că fondurile alocate vor permite construirea unei Românii mai moderne.

Citește și: Putin își însușește centrala nucleară de la Zaporojie: Este operată de personal ucrainean

"Abordarea diferenţelor dintre Bucureşti-Ilfov şi alte regiuni din România, precum şi dintre marile oraşe şi zonele învecinate va contribui la creşterea competitivităţii ţării, deoarece în acest fel nu va fi lăsată în urmă o parte importantă din populaţie şi din teritoriu. Aşa că acest lucru va creşte, per ansamblu, performanţele ţării şi competitivitatea ei, valorificându-i întregul potenţial. Aceasta este ambiţia noastră şi scopul efortului nostru comun. (...) Împreună, vom construi o Românie mai modernă. Planurile sunt bune, iar acum e timpul pentru acţiune", a spus Elisa Ferreira.

Totodată, s-a declarat onorată să se afle într-un oraş istoric precum Alba Iulia şi a remarcat importanţa acestuia pentru România.

"Fondurile europene reprezintă un stimul. Nu vom face nimic în locul vostru. Voi o veţi face, iar noi vom fi acolo pentru a vă ajuta, astfel încât lucrurile care ar fi dificil de realizat fără finanţare vor fi realizate, în cele din urmă. Este crucial să livraţi, iar în acest sens, trebuie să ştiţi unde vreţi să ajungeţi, trebuie să aveţi administraţia potrivită şi procese corecte de luare a deciziilor. Şi trebuie să aveţi fondurile, desigur", a spus ea.

Citește și: Boloș: „Acordul de parteneriat cu CE marchează autonomia financiară, sprijin celor săraci”

Elisa Ferreira a menţionat că, în baza acordului de parteneriat, UE va acorda bani pentru tranziţia digitală, susţinând întreprinderile inovative, care introduc pe piaţă produse noi sau metode noi de a produce mărfuri tradiţionale. În acest fel, IMM-urile ar urma să devină mai eficiente, mai moderne, mai eficiente din punct de vedere energetic, colaborând cu cercetătorii care pot transfera mediului economic noi cunoştinţe şi tehnologii.

Comisarul european a spus că se vor investi fonduri şi pentru digitalizarea serviciilor publice. Totodată, se vor acorda peste 7 miliarde de euro pentru îmbunătăţirea accesului la locuri de muncă şi îmbunătăţirea competenţelor, în special pentru tineri.

"Programele vor contribui şi la rezolvarea uneia dintre cele mai presante probleme ale României, în domeniul educaţiei, o problemă care nu se regăseşte însă doar în România: abandonul şcolar timpuriu. Copiii români au mult potenţial, aşa că politica de coeziune va investi în fiecare copil, descoperindu-i potenţialul şi făcându-l să îi placă la şcoală. Va pregăti profesori", a spus ea.

Citește și: România, în prag de recesiune. BNR: „Puternică încetinire a creșterii economice”

Elisa Ferreira a salutat decizia Guvernului de a descentraliza implementarea investiţiilor. Ea a menţionat că România este o ţară foarte diversă, iar investiţiile europene trebuie să răspundă nevoilor locale şi regionale.

Potrivit acesteia, 2 miliarde de euro vor fi investite în Fondul pentru o Tranziţie Justă, astfel încât comunităţile care sunt dependente de cărbune sau de industriile care utilizează combustibili fosili să descopere noi oportunităţi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te