Euroins vrea să conteste decizia ASF de a-i retrage autorizația de funcționare. Ce legi invocă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.03.2023 - 16:50
Asigurarea acoperă daunele în caz de accident Foto: Pixabay.com

Euroins a anunțat că vrea să conteste decizia ASF de a-i retrage autorizația de funcționare. Reprezentanții companiei susțin că sunt surprinși de acest demers ”care îi afectează pe milioane de români”.

SHARE

Euroins a anunțat că vrea să conteste decizia ASF de a-i retrage autorizația de funcționare. Reprezentanții companiei susțin că sunt surprinși de acest demers ”care îi afectează pe milioane de români”.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei.

Euroins vrea să conteste decizia ASF de a-i retrage autorizația de funcționare

CEO-ul Euroins România, Tanja Blatnik, anunţă că încearcă să identifice toate mijloacele legale în România şi în alte jurisdicţii, pentru a contesta decizia ASF, acuzând autoritatea că ignoră două

audituri independente, aflate în curs de desfăşurare, din partea BERD şi a Autorităţii Europene de Reglementare EIOPA, scrie news.ro. 

Ea mai spune că autoritatea a ales să comunice joi seară, ”prin scurgere de informaţii către mass-media”, înainte de orice comunicare oficială, în loc să stabilească o discuţie profesională solidă cu conducerea Euroins şi cu acţionarii săi internaţionali.

CEO-ul Euroins România mai spune că va lua toate măsurile legale necesare pentru a proteja locurile de muncă ale celor 570 de angajaţi.

Citește și: Șoc, pe piața asigurărilor: ASF a suspendat autorizația Euroins, liderul polițelor RCA

Euroins spune că ASF ignoră două audituri

”Euroins România este surprinsă de decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară, care afectează milioane de români.

 Surpriza vine din faptul că ASF ignoră două audituri independente, aflate în curs de desfăşurare, din partea BERD şi a Autorităţii Europene de Reglementare EIOPA.

Aceste audituri se vor încheia la sfârşitul lunii martie, însă ASF a decis să le ignore, deşi a fost informată în detaliu.

În acest moment, identificăm toate mijloacele legale în România şi în alte jurisdicţii, pentru a contesta această decizie şi, implicit, pentru a apăra interesele financiare ale clienţilor noştri şi a asigura stabilitatea financiară a pieţei.

Citește și: Românii, încă un motiv să-și înmatriculeze mașinile în Bulgaria. RCA, aproape la jumătate de preț

Autoritatea de Supraveghere Financiară nici măcar nu a răspuns în mod oficial raportului nostru, în care am sesizat toate încălcările legislaţiei româneşti şi europene, pe care le-a comis echipa sa de audit, în raportul emis pe 2 februarie.

Autoritatea de reglementare, fără a ţine cont de nicio bună practică stabilită în Uniunea Europeană, a ales să comunice joi seară, prin scurgere de informaţii către mass-media, înainte de orice comunicare

oficială, în loc să stabilească o discuţie profesională solidă cu conducerea Euroins şi cu acţionarii săi internaţionali”, spune CEO-ul Euroins România, Tanja Blatnik.

Citește și: OFICIAL Euroins este în insolvență. Guvernul promite sprijin pentru asigurații RCA

Ea mai afirmă că Euroins, în prezent, ia ”toate măsurile legale necesare pentru a proteja locurile de muncă ale celor 570 de angajaţi, relaţiile excelente cu partenerii, interesele clienţilor, precum şi investiţiile acţionarilor noştri şi, în cele din urmă, stabilitatea pieţei financiare”.

Euroins Insurance Group AD (EIG) este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est.

Euroins Insurance Group oferă o gamă completă de produse de asigurare, deserveşte peste 4 milioane de clienţi în 14 ţări şi are peste 3.000 de angajaţi. 

Citește și: Cum îți mai poți repara mașina în caz de accident cu RCA la Euroins, aflată la un pas de insolvență

EIG face parte din Eurohold Bulgaria AD, un mare grup financiar şi energetic care operează în regiune şi activează în domeniul distribuţiei, furnizării şi comerţului cu energie electrică, asigurări, leasing, vânzări de maşini, servicii de investiţii şi management al activelor.

 Eurohold este listată la Bursa de Valori din Bulgaria şi Varşovia. În 2021, Eurohold a achiziţionat prin unitatea sa Eastern European Electric Company subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care au peste 3.000 de angajaţi şi deservesc aproape 3 milioane de consumatori din ţară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te