ELCEN: Firea minte. Lipsa apei calde se datorează dezinteresului pe care l-a manifestat

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.10.2020 - 13:50
Gabriela Firea / Facebook

ELCEN a transmis, marţi, o reacţie la afirmaţiile rimarului în funcţie, Gabriela Firea, potrivăt căreia apa caldă a fost oprită intenţionat înaintea alegerilor, pentru ca populaţia să-i fie ostilă.

SHARE

 ”Dezinformează şi minte în continuare pentru a ascunde neputinţa de a gestiona termoficarea şi dezastrul pe care l-a definitivat în timpul mandatului său”, a transmis compania.

 
”Pe ultima sută de metri, Gabriela Firea nu se dezminte: dezinformează şi minte în continuare opinia publică pentru a ascunde neputinţa de a gestiona termoficarea din Bucureşti şi dezastrul pe care l-a definitivat în timpul mandatului său. (...) Dorim să precizăm încă de la început că orice formă de ostilitate a populaţiei faţă de Primăria Municipiului Bucureşti în timpul mandatului Gabrielei Firea în legătură cu lipsa apei calde, se datorează de fapt dezinteresului total pe care aceasta, împreună cu echipa sa, l-au manifestat în cei 4 ani de mandat faţă de termoficarea din Bucureşti, preferând să cheltuiască banii publici pe orice altceva decât pentru modernizarea reţelelor aflate într-o stare tehnică gravă”, a transmis, marţi, ELCEN, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ”cheltuielile uriaşe investite în imaginea Gabrielei Firea, în defavoarea investiţiilor, incapacitatea de a atrage fondurile europene nerambursabile esenţiale pentru modernizarea reţelelor, precum şi nerespectarea în mod repetat a obligaţiilor de plată pentru energia termică livrată sunt cauzele manifestării ostilităţii opiniei publice faţă de acest mandat dezastruos pentru Bucureşti”.


”Ieşirile publice fără fundament, precum şi răspândirea de informaţii false şi inducerea în eroare în mod intenţionat şi repetat a opiniei publice au depăşit de fiecare dată sfera competenţelor reprezentantului unei instituţii a cărei principală responsabilitate este grija faţă de cetăţeni. A minţi cu nonşalanţă din această poziţie implică interes doar pentru imaginea proprie, intenţie clară de manipulare, lipsă de respect faţă de opinia publică şi, mai ales, lipsă de decenţă profesională”, a mai transmis ELCEN.

Compania precizează că furnizează agentul termic la parametri optimi de funcţionare, conform solicitărilor Termoenergetica, dar ”starea deplorabilă în care se află reţeaua de transport şi distribuţie ca urmare a indiferenţei Primăriei Municipiului Bucureşti, a condus la triplarea pierderilor din 2016 până în prezent”.

”ELCEN asigură locuitorii Capitalei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire că, în ciuda stării tehnice dezastruoase a conductelor de termoficare, determinată de lipsa de investiţii, societatea depune toate eforturile necesare de furnizare a agentului termic, în condiţii optime, către Termoenergetica. Gabriela Firea a manifestat tot timpul dezinteres pentru infrastructura critică a Capitalei prin neonorarea obligaţiilor asumate de către PMB, condamnând RADET la faliment, periclitând grav situaţia Termoenergetica şi compromiţând termoficarea din Bucureşti.  Reamintim pe această cale, că Termoenergetica înregistrează datorii restante faţă de ELCEN în sumă de aprox. 400 milioane de lei, situaţie ce pune în pericol furnizarea agentului termic în sezonul rece viitor”, a mai transmis compania.

Primarul în funcţie, Gabriela Firea, a transmis, luni, că, pe toată durata campaniei electorale şi înainte, ”s-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern”, pentru ca populaţia să fie ostilă faţă de ea.

”Toată perioada de precampanie şi campanie s-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern, furnizând cu picătura prin CET-uri ca să fie populaţia ostilă faţă de ca să mine, deşi agentul termic este produs de CET-uri care ţin de Guvern”, a declarat Firea citată de news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te