Cum strică românii piața imobiliară din Ungaria. Cumpără case cu 10.000 €, le zugrăvesc și le revând

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 25.09.2023 - 22:42
Casă într-o localitate de graniță din Ungaria. Românii vor să cumpere Foto: Facebook/ Case Ungaria (imagine cu rol ilustrativ)

Românii vor să cumpere case în Ungaria. La aproximativ 10.000 de euro se poate lua o casă locuibilă într-o localitate lângă graniță. Unii vor să se mute în ele. Alții vor doar să facă profit.

SHARE

Mulți români s-au arătat interesați de achiziționarea unor case în localitățile de graniță din Ungaria. Prețurile sunt foarte mici și în multe cazuri nici nu este nevoie de vreo renovare. 

Cu doar câteva mii de lei românii ar putea face o adevărată afacere. 

Cum strică românii piața imobiliară din Ungaria. Cumpără case ieftine, le zugrăvesc puțin și le vând

Pe grupurile dedicate tranzacțiilor imobiliare sunt anunțuri ale românilor care vor să cumpere case în țara vecină. Unii vor să se mute acolo, alții vor doar să le vândă. 

”Caut o casă la țară în Ungaria granița cu România în jur la 10 mii euro”, se arată într-un anunț postat pe grupul Case Ungaria.

Citește și: FOTO Românii din Vest se mută în Ungaria unde casele costă 10.000 €. De 8 ori mai ieftin ca în Arad

Utilizatorii grupului au venit imediat cu propuneri și recomandări. Ei au spus că, pe de altă parte, românii văd aceste prețuri mici ale imobiliarelor în zonele de graniță din Ungaria drept oportunități de afaceri. Mulți cumpără case ieftine, le zugrăvesc puțin, curăță terenul din jur apoi le revând obținând un profit considerabil. 

 ”Dacă nu țineți neapărat să cumpărați chiar în prima localitate după vămile cele mai frecventate, bugetul dvs. este foarte potrivit. V-aș sugera să vă căutați pe cineva vorbitor de limbă maghiară și să mergeți să vizitați satele, să vă alegeți casa de la localnici, nu neapărat de la vânzători români, care deseori cumpără case pentru vânzare ulterioară cu scop de profit”, a scris un utilizator.

Citește și: FOTO Cum arată casele de 10.000€ pe care românii le cumpără în Ungaria. Localitățile unde să te muți

”La 3,4 mii de euro cumperi 1.500-2.000mp de teren intravilan, eventual cu o casa pe ea care trebuie dărâmată. La 10.000 euro găsești casă locuibilă care necesită reparații cât de cât. La 18-20 mii găsești casă în care te poți muta”, a spus altcineva.

”La țară sau într-un orășel mai mic vei găsi cu siguranță ceva la acest preț.
Dar cu condiția să cumperi direct de la un maghiar, pentru că românii le cumpără de la maghiari, le zugrăvesc puțin și pe urmă le revând de două sau chiar de trei ori mai scump”, a mai comentat un internaut.
 

De ce se mută românii în Ungaria

Nu doar preţul caselor din satele ungureşti îi atrage pe români, ci şi faptul că în ţara vecină plătesc impozit pe proprietate doar la achiziţionarea ei.

La recensământul din 2011 din Ungaria, puţin mai mult de 26.000 de oameni au declarat că sunt de naţionalitate română. Aceştia sunt membrii vechilor comunităţi etnice din ţara vecină.

Citește și: După case, românii cumpără „afaceri” în Ungaria. Cât costă un bar „la cheie” la 14 km de Vama Borș

La Artand, primăria a angajat deja un funcţionar care vorbeşte limba română, iar la bibliotecă lucrează deja o orădeancă mutată de curând în localitate, scrie Digi 24.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te