Cum a pus România „măciuca” ANPC pe OMV pentru că Austria nu ne vrea în Schengen. Ne fură banii!

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.03.2024 - 15:51
Cum a pus România „măciuca” ANPC pe OMV pentru că Austria nu ne vrea în Schengen. Ne fură banii! - Foto: INQUAM PHOTOS / FB, Horia Constantinescu

Horia Constantinescu, șeful ANPC, a anunțat că a declanșat controale la OMV-Petrom, lucru în regulă. Motivele sunt populist-naționaliste și conspiraționiste: austriecii (de la OMV) ne dau lecții, ne trimit marfă proastă și ne fură. Discurs demn de Liviu Dragnea sau George Simion.

SHARE

UPDATE În cursul acestei după-amieze clipul din care am citat mai jos a fost șters de pe pagina lui Horia Constantinescu. A fost preluat, triumfalist, de alte portaluri.

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a anunțat că a demarat controale la stațiile de benzină austriece OMV-Petrom. O acțiune normală până în punctul în care aflăm motivele care l-au mânat pe Horia Constantinescu să declanșeze aceste controale. 

Cum a pus România „măciuca” ANPC pe OMV pentru că Austria nu ne vrea în Schengen. Ne fură banii!

Controalele nu au pornit de la vreo sesizare, planificare sau pentru că le-ar fi venit rândul austriecilor de la OMV etc. Constantinescu vrea să le dea o lecție statelor puternice (cu trimitere la Austria n.red) care își permit „să scoată România la tablă” (a se citi că ne tot impun condiții pentru a intra în Schengen n.red.)

Declarațiile lui Constantinescu nu au fost făcute într-un comunicat de presă sau într-o conferință de presă. Horia Constantinescu ne-a lămurit că s-a supărat pe firma austriacă și i-a trimis un control pe cap într-un live făcut din mașină. De fapt, dintr-un al doilea live, deoarece primul nu a plecat către audiență din cauza unor defecțiuni tehnice.

Horia Constantinescu se adresează oamenilor de pe FB ca și cum ar fi luat ANPC pe persoană fizică. Și, prin intermediul ANPC, vrea să dea o lecție Austriei care nu ne primește în Schengen (asta se subînțelege). Declarațiile lui Constantinescu sunt de un populism care amintește de era Dragnea și, recent, de George Simion și AUR.

Ce zice Horia Constantinescu de la volanul bolidului său

„În ultimele 2 zile, ANPC a desfășurat ample acțiuni de control vizând benzinăriile OMV, fie prin intermediul stațiilor asociate Petrom-OMV. S-au desfășurat câteva sute de acțiuni de control, urmând a fi centralizate în umătoarele zile”.

Până aici este foarte bine. ANPC asta trebuie să și facă: controale. Apoi, încep derapajele, demagogia și populismul.

„La momentul în care am văzut că nu de puține ori am fost scoși la tablă de statele puternice din Europa și ni s-a explicat de ce nu ne putem noi califica pentru etapa următoare sau de ce suntem corigenți la anumite materii...
Ne-am luat, din nou, pixurile și carnețelele și am plecat să învățăm de la cei mai buni (Asutria n.red.), să fim siguri că cei care ne explică de ce nu suntem noi potriviți cu Europa vin aici în România să ne arate cum trebuie făcute lucrurile”, spune șeful ANPC. 

Cu alte cuvinte, Constantinescu s-a enervat că Austria ne dă lecții (s-a opus intrării în Schengen) și a decis el, pe persoană fizică, să descindă la compania austriacă.

„Mare surpriză, ajungând la aceste benzinării am găsit o grămadă de nereguli”, zice Constantinescu. 

Apoi, încep să curgă neregulile:

„Pompele de benzină ar trebui să fie 100% funcționale. Numai că pistolul curge, fie nu funcționează cum trebuie, fie nu are povestea aceea de plastic care face să nu intre pompa în rezervor”, zice Constantinescu.

Urmează teoriile conspirației atât de cunoscute mai ales la actorii politici de tristă amintire precum Dragnea sau George Simion. Austriecii de la OMV ne trimit marfă proastă și o păstrează pe cea bună pentru ei, zice Constantinescu. 

„Toate lucrurile acestea te duc cu gândul la ideea că noi am primit pe teritoriul României pompe second-hand sau pompe de o calitate inferioară, altele decât cele ale operatorului economic, acolo unde el respectă țara respectivă.”.

Și, desigur, Occidentul ne și fură, spune Constantinescu cel care și-a murdărit și pantofii în bălțile de combustibil.

„Atunci, o parte din ceea ce plătim se duce pe caldarâm (în bălțile de combustibil pe care Constantinescu le-a văzut pe caldarâm n.red.)... Nu ne tratează cu respect. Câțiva mililitri sunt, dar dacă-i înmulțim cu milioanele de utilizatori în fiecare lună, vedem că este o cantitate foarte mare”.

Și, desigur, austriecii vor să ne fure bogățiile, zice șeful ANPC.

„Acum înțelegem de ce vor ei (OMV n.red.) să exploateze resursele naturale din România, pentru că ei au convingerea că o parte din combustibilul aflat în pământ este al lor”, continuă conspiraționist.

Horia Constantinescu nu e la prima ieșire în decor. A lăudat activitatea de la pensiunea Ferma Dacilor care a ars și unde au murit mai mulți oameni. Când i s-a atras atenția că este șeful unei instituții de control, care trebuie să protejeze oameni, a declarat într-un limbaj de cartier care, crede el, îl face popular: „Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public”.

Citește și: Șeful Protecției Consumatorilor lăuda Ferma Dacilor în toamnă: Sunt prieten cu proprietarul

Tot Horia Constantinescu, în goană după imagine, s-a trezit că vrea să închidă clădirea Parlamentului pentru că nu are autorizație la incendiu. Evident că nu a făcut nimic. 

Citește și: ANPC vrea să lase parlamentarii fără loc de muncă și să închidă Palatul Parlamentului. Motivul

În prima postare de AICI aveți și ceea ce a descoperit Horia Constantinescu la OMV Petrom după acțiunile de control. Austriecii trebuie să plătească o amendă și să remedieze neajunsurile.

În același timp, poate se uită cineva din guvern la limbajul populist-naționalist afișat de Horia Constantinescu ce pare într-o continuă goană de imagine. Sau, poate tocmai guvenul a decis să îl folosească pe Constantinescu pe post de măciucă contra firmelor din Austria.

Dacă e așa, suntem convinși că toate aceste acțiuni îmbrăcate într-o notă haiducesc-populistă, care prind la o parte din public, nu vor clinti cu nimic decizia Austriei.

Citește și: Cancelarul Austriei vine la București să anunțe că nu vrea România în Schengen. „Sistemul e stricat”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te