De ce sunt îndemnați americanii să se mute la București, cea mai atractivă capitală din Europa

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.04.2023 - 13:03
Vedere din București - Foto: Profimedia

Americanii sunt îndemnați să se mute în București, unde ar fi o viață mai ieftină și mai relaxată. Războiul din Ucraina și trotuarele mizerabile sunt motive pentru care Capitala României nu este atât de atractivă.

SHARE

12 orașe din întreaga lume în care poți trăi ieftin, de la chirii de 300 de dolari pe lună la cappuccino de 1 dolar, se numește articolul publicat de Insider.

Interesant este că București, alături de un orășel din Spania sunt singurele două orașe recomandate unde cetățenii din SUA să se mute.

Mulți americani se mută în străinătate în căutarea unor locuințe și alimente mai ieftine și a unui stil de viață mai relaxat.
Insider a întocmit o listă cu 12 orașe din întreaga lume în care costul vieții este relativ scăzut. Aceasta include o insulă tropicală de pe coasta Marocului și un paradis tailandez cu temple antice.

Citește și: Tesla doboară un nou record de vânzări în primul trimestru din 2023. Schema care le-a adus succesul

S-a întocmit o listă cu 12 orașe în care puteți locui relativ ieftin, folosind date de la Numbeo, un site de comparație care oferă rezumate ale costului vieții în marile orașe din întreaga lume.

Citește și: VIDEO Viitorul luptelor aeriene: Războiul dronelor, alimentate în aer pentru autonomie mare

Numbeo face o medie a cheltuielilor transmise de utilizatori, inclusiv costurile lunare estimate pentru o persoană singură sau o familie de patru persoane, precum și chiria lunară și prețul pentru a cumpăra o locuință în centrul orașului. De asemenea, determină prețurile tipice pentru o cafea, o masă pentru două persoane și un abonament la o sală de sport. 

Prima recomandare pentru americani: București

Populația: 1,82 milioane (2021)

Bucureștiul este recunoscut ca fiind centrul cultural și financiar al țării. Adesea denumit "Micul Paris", orașul are o puternică influență franceză în arhitectura sa. În ultimii ani, și-a câștigat, de asemenea, reputația de destinație de top pentru viața de noapte.

Chiria medie lunară pentru o locuință cu un dormitor în centrul orașului: 468,25 dolari

Costul mediu pentru a cumpăra o locuință de 90 de metri pătrați în centrul orașului: 239.990 de dolari

Costuri lunare pentru o persoană singură (excluzând locuința): $638.80

Costuri lunare pentru o familie de patru persoane (excluzând locuința): $2,237.40

Costul unui cappuccino: 2,83 dolari

Costul unei mese cu trei feluri de mâncare pentru două persoane: 47,92 dolari

Costul lunar al unui abonament la sala de sport: 45,65 dolari

Cele mai frecvente locuri de muncă: Agricultură, transporturi, inginerie și ospitalitate.

Cineva care locuiește acolo a spus: "Pentru a-mi face prieteni locali, am avut succes vorbind cu alți stăpâni de câini în parcuri și urmând cursuri de fitness la sălile de sport", a declarat Jennifer, o profesoară din SUA care locuiește în București, pe blogul de călătorii și stil de viață, Ashley Abroad.

Puncte slabe: Traficul intens, calitatea slabă a aerului și trotuarele murdare sunt câteva dezavantaje ale vieții în București. În plus, războiul din Ucraina a dus la o creștere a migrației refugiaților în România, ceea ce ar putea pune presiune asupra resurselor sale.

Care sunt celelalte orașe unde americanii sunt îndemnați să meargă pentru o viață ieftină: Capetown, Cartagena (Columbia), Chiang Mai (Tailanda), George Town (Malaezia), Jaipus (India), Lagos (Nigeria),Larissa (Grecia), Puebla (Mexic), Rabat (Maroc), Santa Cruz (Bolivia), Santa Cruz de Tenerife (Spania).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te