Creştere cu 50% a rezervărilor pentru mini-vacanta de 1 iunie, față de 2019

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 30.05.2021 - 14:47
Creştere cu 50% a rezervărilor pentru mini-vacanta de 1 iunie, față de 2019. Foto Travelmitt

Unităţile de cazare din România au înregistrat cu 45% mai multe rezervări pentru mini-vacanţa de 1 iunie, comparativ cu 2019, conform unui raport Travelminit.ro

SHARE

Statistica apare şi în contextul în care turismul în străinătate încă este guvernat de foarte multe incertitudini, condiţionat de teste PCR sau de carantina la întoarcerea în ţară, în anumite cazuri.

„În ultima lună am fost martorii revenirii treptate a rezervărilor de vacanțe interne și, pentru anumite perioade de timp, am înregistrat chiar și depășiri ale nivelului rezervărilor, comparativ cu anul 2019.

Punem această creștere pe seama a 2 factori principali: lipsa restricțiilor administrative pentru călătoriile interne - nu necesită teste PCR, carantină sau vaccin și faptul că, după mai mult de un an de restricții, românii vor să călătorească și să se relaxeze.

Citește și: Amalia, fosta soție a lui Ilie Năstase: Plecată din Rahova, am ajuns să vorbesc cu Robert de Niro

Avem disponibile aproximativ 7000 de proprietăți din care românii pot alege. Cele mai solicitate proprietăți în sezonul de vară sunt cele situate pe litoral, dar și în zonele montane și balneoclimaterice” a declarat Rigo Ferenc, co-fondator Travelminit.ro.

O varietate de opţiuni

O mini-vacanţă de 3 nopţi, de sâmbătă până marţi, oferă timp suficient pentru a bifa atracţiile turistice principale ale unei destinaţii de vacanţă.

În topul preferinţelor românilor, se află staţiunile de pe litoral. Noutatea acestei zone este că plajele au fost lărgite în zona Mamaia, pentru a putea găzdui şi mai mulţi turişti.

Vechile destinaţii mai retrase, precum Tuzla, s-au modernizat şi ele şi oferă acum o varietate de servicii, precum închirierea unui şezlong sau a unui baldachin. Prețul pentru un sejur pe litoral ce include 3 nopți pentru 2 adulți începe de la 390 de lei/cameră, în Eforie Nord.

Citește și: Misiune deasupra Mării Negre: Bombardier strategic B-52 american și F-16 ale României

În ciuda vremii instabile ce se anunţă în mini-vacanţă, românii acordă un interes deosebit şi zonelor de munte. Ei au rezervat cazări în principalele staţiuni montane, iar în Braşov prețurile pentru o mini-vacanță pentru 2 persoane, 3 nopţi, încep de la 484 lei/cameră.

Pentru zonele balneoclimaterice, prețul pentru acest weekend prelungit începe de la 420 lei / camera pentru 3 nopti de cazare în stațiunea Băile Tușnad din județul Harghita.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.