Constanța, fără apă caldă și căldură. Furnizorul Electrocentrale Constanța nu are bani de gaze

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 22.10.2022 - 09:41
Calorifer / Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Municipiul Constanța a rămas fără apă caldă și căldură în sistem centralizat. Termoficare Constanța SRL a anunțat Electrocentrale Constanța nu și-a putut onora obligația achitării în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic și a oprit CET Palas.

SHARE

Societatea Termoficare Constanța SRL a anunțat vineri, 21 octombrie, că tot orașul a rămas fără apă caldă, după ce Electrocentrale Constanța nu și-a putut onora obligația achitării în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic. Momentan nu se știe exact cânt va fi reluată firnizarea.

450 de lei, tariful subvenționat al gigacaloriei în Constanța

Potrivit reprezentanților companiei, prețul energiei termice pentru populație aprobat vineri, 21 octombrie, de către Consiliul Local al Municipiului Constanța pentru sezonul rece care urmează, va fi de 450,00 lei/GCal inclusiv TVA (echivalent a 386,93 lei/MWh inclusiv TVA).

Citește și: Orașele unde factura la încălzire e 1.000 lei/lună pentru 2 camere la bloc: „Punem căciula în cap”

„Autoritatea publică locală sprijină populația racordată la sistemul municipal alocând o subvenție substanțială la energia termică, așa încât costurile populației cu încălzirea să fie suportabile. Totodată, persoanele cu venituri mici, pot depune cereri la locațiile indicate de Primăria Constanța pentru a beneficia de ajutoarele pentru încălzirea locuințelor”, a anunțat Termoficare Constanța.

CET Palas, oprit complet

Motivat de faptul că în lipsa resurselor financiare Electrocentrale Constanța SA nu și-a putut onora obligația achitării în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic, așa cum s-a stabilit prin Ordonanța Guvernului nr. 27/2022, aceasta a oprit producerea agentului termic în CET Palas. Pentru a asigura lichiditățile necesare achitării gazelor naturale în perioada următoare, Termoficare Constanța SRL va achita către furnizorul de gaz un avans din subvenția la căldură aprobată de municipalitate în ședința de astăzi.

Citește și: VIDEO În caz de atac nuclear, sub Catedrala Mântuirii Neamului se află 4 adăposturi antiatomice

„Oprirea furnizării energiei termice în aceste zile facilitează executarea lucrărilor de modernizare a rețelei de transport într-un ritm mai accelerat și permite repararea avariilor depistate în urma probelor la rece, astfel încât infrastructura termică să fie pregătită pentru începerea furnizării căldurii. 

Până la reluarea furnizării producerii de energie termică în CET Palas, perioadă pe care o dorim cât mai scurtă, suntem puși în imposibilitate să vă furnizăm apă caldă de consum.

Pe măsură ce Electrocentrale Constanța SA ne va pune la dispoziție informații cu privire la repornirea CET Palas, vi le vom comunica”, au mai spus reprezentanții Termoficare, relatează dobrogea.tv.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te