Consilierul președintelui CCIR Lazăr Comănescu – decorat cu Legiunea de Onoare în grad de Ofițer

DE Newsweek România | Actualizat: 26.06.2018 - 13:18

Consilierul Președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) și fost ministru de externe, dl. Lazăr Comănescu, a fost decorat, luni, 25 iunie, cu Legiunea de Onoare în grad de Ofițer, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Ambasada Franței din București

SHARE

București, 25 iunie 2018: În cadrul ceremoniei a fost subliniată contribuția dlui Lazăr Comănescu în parcursul României spre aderarea la NATO şi Uniunea Europeană, dar și în ceea ce privește începuturile parteneriatului strategic România-Franța. Totodată, au fost apreciate eforturile dlui Comănescu în dezvoltarea relațiilor de cooperare România – Franța, dintr-o perspectivă europeană.

În contextul preluării de către România a mandatului de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, dl. Consilier Lazăr Comănescu a făcut referire la relațiile bilaterale România-Franța și la perspectivele României în acest context: „România va deține pentru prima dată Președinția Consiliului Uniunii Europene. Sper ca acest lucru să ducă la o cooperare și mai puternică între România și Franța, atât în plan european, cât și bilateral. Pe plan european, sunt conștient de rolul esențial al Franței, alături de Germania, în proiectul european și sper ca noi, românii, să fim capabili să beneficiem pe cât posibil de viitoarea noastră președinție ca să ne apropiem, printr-o contribuție constructivă și de substanță, de evoluția acestor proiecte, de ceea ce numim deseori nucleul Uniunii Europene", a declarat Lazăr Comănescu. 

E.S. dna Michele Ramis, Ambasadoarea Franței la București a declarat: „Ați dus vocea României în cele mai mari sfere diplomatice internaționale și aproape de fiecare dintre partenerii și interlocutorii săi și ați fost un artizan și un actor esențial al parcursului european al României. În contextul în care România se pregătește să preia pentru prima dată Președinția Consiliului Uniunii Europene și în momentul în care clivajele sunt numeroase, pe continentul nostru, sunteți printre cei care știu mai bine ce datorează România Europei, dar și ce datorează Europa României".

Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, l-a însoțit pe dl. Lazăr Comănescu la ceremonia desfășurată la sediul Ambasadei Franței la București, exprimându-și cu această ocazie aprecierea pentru implicarea domnului consilier în toate proiectele majore dezvoltate de CCIR în ceea ce privește promovarea comunității de business românesc în afara granițelor.

Background 

România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției Consiliul Uniunii Europene, la 12 ani de la aderarea la UE, pregătirea și derularea acestui mandat reprezentând o prioritate națională. 

Deținerea Președinției Consiliului UE va fi o premieră pentru România și o oportunitate de a demonstra  capacitatea de a îndeplini o sarcină atât de importantă printr-o bună planificare și coordonare la nivel național precum și un dialog susținut cu instituțiile UE și statele membre ale UE. 

Birou Comunicare Publică
 Tel. 0374474373; 0213190085
 e-mail: [email protected]

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te