Compania Blue Air pretinde ca i s-a cerut bani si ceasuri, șpagă pentru a nu fi amendată de ANPC

DE Bianca Iosef | Actualizat: 19.10.2022 - 23:14
Avioane de călători- Foto: PIXABAY
Avioane de călători- Foto: PIXABAY

Procurorii DNA efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici.

SHARE

Actele de corupție ar fi avut loc în perioads 2018 – 2022. În cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București.

„Transportatorul aerian cu capital privat romanesc Blue Air devoaleaza cu argumente tentativa de abuz in serviciu a ANPC  si-i asigura pe ,,controlori" ca nu e dispusa nici sa dea ceasuri, nici procente din suma de amenda -ca sa ,,scape de amenda"- nici sa accepte "procese verbale "facute pe genunchi, fara responsabilitate si baza factuala si fara respectarea cifrelor si datelor oficiale. Blue Air asigura pe toti angajatii si calatorii ca in ciuda incompetentei crase a ANPC - va continua sa se dezvolte si sa aduca la destinatie in conditii de siguranta pe toti pasagerii sai”, scrie compania aeriană pe site.

Citește și: Chuck Norris a renunțat la cariera de succes în lumea filmului pentru a-și îngriji soția bolnavă

„Ca urmare a faptului că reprezentanții Blue Air nu au înțeles să acheseze, în absolut niciun mod, la propuneri mai mult sau mai puțin voalate, venite din partea Președintelui ANPC dl. Horia Constantinescu care ne comunica faptul că, cităm „ .... pot fi evitate costurile amenzii, dar trebuie să gasim soluții pentru un minim de 10-20% din sumă care să acopere stresul comisarilor din ANPC care sunt terorizați de plângeri față de Blue Air” sau cele venite din partea Directorului General ANPC, dl. Paul Silviu Anghel, care ne indica în discuțiile oficiale avute ce fel de ceasuri scumpe îi plac, aceștia au coordonat și condus aceste abuzuri împotriva Blue Air, ignorând absolut toate motivele de fapt care au condus la scăderea cifrei de afaceri a acestei societăți de la 415.000.000 EUR în anul 2019 (an în care Blue Air a transportat peste 4.500.000 de pasageri) și a realizat profit operațional, la aproximativ 125.000.000 EUR în anul 2021, incluzând și operațiunile din Italia (an în care Blue Air a fost lăsat să transporte un număr de doar 1.648.024 pasageri) și pierderi care, începând cu luna Martie 2020 și până în luna Martie 2022, depășesc suma de 125.000.000 EUR!”, mai scrie în comunicatul celor de la Blue Air. 

Citește și: DNA l-a trimis în judecată pe fostul deputat Sebastian Ghiță. Cerea bani pentru contracte cu statul

ANPC a recționat printr-un comunicat în care transmite: „În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public, privind efectuarea unor cercetări de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, la sediul central al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), conducerea instituţiei nu face niciun fel de comentariu referitor la această situaţie. Totodată, ANPC reafirmă faptul că întreaga activitate a instituţiei se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale, integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie".

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te