Ciolacu vrea să vadă cum au fost înșelați românii în supermarket când luau detergent și ciocolată

DE Florin Budescu | Actualizat: 16.05.2024 - 14:01
Ciolacu vrea să vadă cum au fost înșelați românii în supermarket când luau detergent și ciocolată - Foto: Facebook/Marcel CIolacu
Ciolacu vrea să vadă cum au fost înșelați românii în supermarket când luau detergent și ciocolată - Foto: NeedPix/CC0

Ciolacu vrea să vadă cum au fost înșelați românii în supermarket când luau detergent și ciocolată. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că preşedintele ANPC a pus în transparenţă ordinul care impune procesatorilor să semnaleze clar orice micşorare a gramajului.

SHARE

Ciolacu vrea să vadă cum au fost înșelați românii în supermarket când luau detergent și ciocolată. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că preşedintele ANPC a pus în transparenţă ordinul care impune procesatorilor să semnaleze clar orice micşorare a gramajului produselor.

El a precizat că va exista un control asupra pieţei detergenţilor, unde sunt creşteri de preţuri total nejustificate.

Ciolacu vrea să vadă cum au fost înșelați românii în supermarket când luau detergent și ciocolată

”Facem deja un pas important şi în problema reducerii gramajului, dar a păstrării preţului, acest tip de scumpire mascată, de înşelare a clienţilor.

Preşedintele ANPC a pus în transparenţă decizională ordinul care impune procesatorilor să semnaleze clar orice micşorare a gramajului produselor, cu toate detaliile necesare”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

”Protejăm mai ales puterea de cumpărare a celor cu venituri mici şi medii, cei mai afectaţi de aceste practici înşelătoare”, a menţionat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: 

Şeful Executivului a subliniat că un alt tip de intervenţie la fel de necesară este a Consiliului Concurenţei şi va exista un control asupra pieţei detergenţilor unde există creşteri de preţuri total nejustificate.

”Vrem să întregim astfel cadrul măsurilor de stopare a scumpirilor demarat prin mecanismele de plafonare a preţurilor”, a mai spus Ciolacu.

Foto: NeedPix/CC0

Premierul Marcel Ciolacu spunea ieri că a vorbit cu preşedintele Consiliului Concurenţei despre scumpirile de aproape 26% la detergenţi, el afirmând că, din punctul lui de vedere, nu au nici un fundament economic, conform News.ro.

Citeşte şi: 

„Am decis punerea în transparenţă a acestui Ordin tocmai pentru a asigura consumatorii că ANPC acţionează pentru protejarea drepturilor şi intereselor lor, în contextul fenomenului cunoscut sub denumirea de ”Shrinkflation”.

Care reprezintă micşorarea cantităţii produselor şi vânzarea acestora la acelaşi preţ.

Având în vedere această situaţie, recomandăm consumatorilor citirea cu atenţie a etichetelor, mai ales a cantităţii produsului, precum şi a preţului pe unitatea de referinţă a produsului, înscris pe acestea, astfel încât alegerea finală să fie una în cunoştinţă de cauză”, a declarat Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC, conform ZF.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te