Cele mai inaccesibile orașe din lume. Este aproape imposibil să cumperi o casă acolo

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.06.2024 - 13:36
ele mai inaccesibile orașe din lume. Este aproape imposibil să cumperi o casă acolo - Foto: Profimedia Images (rol ilustrativ)

În ultimii ani, în multe țări a devenit foarte greu să cumperi o locuință. Sunt însă orașe care sunt considerate inaccesibile din acest punct de vedere. prețurile sunt atât de mari încât cei care ar dori să se mute acolo se răzgândesc imediat.

SHARE

Un raport citat de CNN arată că în ultimele decenii a devenit foarte dificil să cumperi o casă în multe țări. Potențialii cumpărători le cataloghează imposibil de accesat. 

Raportul a comparat veniturile medii cu prețurile medii ale locuințelor. Acesta a constatat că cererea pandemică de locuințe cu spațiu exterior, politicile de utilizare a terenurilor menite să limiteze extinderea urbană și investitorii care se îngrămădesc pe piețe au făcut ca prețurile să crească vertiginos.

Cele mai inaccesibile orașe din lume. Este aproape imposibil să cumperi o casă acolo

Orașele americane de pe coasta de vest și Hawaii au ocupat cinci dintre primele 10 locuri din topul celor mai inaccesibile, potrivit raportului anual Demographic International Housing Affordability, care urmărește prețurile locuințelor de 20 de ani.

Poate că nu este surprinzător faptul că cele mai scumpe orașe americane pentru a cumpăra o locuință se află în California, unde San Jose, Los Angeles, San Francisco și San Diego au intrat în top 10.

Citește și: ANALIZĂ Piața imobiliară: Românii își caută apartamente mai mari, de peste 100.000-150.000 €

Capitala hawaiană Honolulu primește, de asemenea, o mențiune, pe locul șase din 94 de piețe majore analizate în opt țări.

Australia este singura țară, în afară de SUA, care domină lista „imposibil de scumpe”, fiind condusă de Sydney și de orașele sudice Melbourne din Victoria și Adelaide din Australia de Sud.

Dar în fruntea clasamentului global se află Hong Kong, centrul financiar compact al Asiei, cunoscut pentru apartamentele sale mici și chiriile foarte mari. În mod special, este singura piață chineză inclusă în raport.

Un participant obișnuit în clasamentul „celor mai scumpe", Hong Kong are cea mai mică rată de proprietate a locuințelor dintre toate orașele analizate, de doar 51%, în comparație cu rivalul său asiatic Singapore, unde proprietatea locuințelor depășește 89% datorită angajamentului de zeci de ani al guvernului în favoarea locuințelor publice.

Citește și: Cutremur imobiliar în Europa. Dobânzile mari au prăbușit prețul imobilelor. Piața este la minim

Hong Kong poate fi cel mai puțin accesibil oraș din lume, dar potențialii cumpărători de locuințe ar putea fi încurajați să știe că nu mai este la fel de inaccesibil ca odinioară.

Prețurile caselor au scăzut în timpul pandemiei din 2020, când guvernul a închis granițele orașului și a impus o politică de zero covăsnicii - asta pe lângă noile legi privind securitatea națională care au avut un efect de răcire asupra orașului, conform stirileprotv.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te