Ce se întâmplă cu magazinele Lidl în următorii ani? De ce își vinde compania un mare depozit?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.06.2024 - 12:10
Ce se întâmplă cu magazinele Lidl în următorii ani - Foto: Profimedia Images (rol ilustrativ)

Lidl își vinde cel mai mare depozit și anunță schimbări majore pentru următorii ani. Compania vrea să deschidă încă 200 de magazine

SHARE

Lild are 340 de magazine la nivel național și vrea să se extindă. În următorii 6 ani vrea să deschidă încă 200 de magazine.

Recent a anunțat că a finalizat un nou centru logistic la aproap 100 de km de București. De asemenea, urmează să construiască un alt depozit în Arad.

Între timp, compania a scos la vânzare celălalt mare depozit. 

De ce a făcut acest lucru? În următorii 6 ani Lild deschide alte 200 de magazine. Și va mai construi un centru logistic în România. 

Ce se întâmplă cu magazinele Lidl în următorii ani? De ce își vinde compania cel mai mare depozit?

În câteva luni, de la noul său sediu logistic din Ariceștii Rahtivani se vor face și primele livrări de marfă către magazinele pe care le deservește, scrie economica.net.

Noul depozit din Prahova este cel mai mare din portofoliul Lidl România, având o suprafață totală a terenului de peste 230.000 mp și o suprafață construită de peste 73.000 mp. 

Între timp, compania a scos la vânzare depozitul din Nedelea, aflat în imediata apropiere a celui din Ariceștii Rahtivani, centrul nemaiputând fi ridicat la standardele de sustenabilitate ale companiei.

Depozitul Nedelea este primul din portofoliul Lidl, are o suprafață de 38.000 mp, fiind compus din platforma logistică și birourile unde își desfășoară activitatea departamentele de suport și a intrat în portofoliul companiei în 2010,  odată cu rețeaua de magazine Plus Discount cumpărată atunci de la Tengelmann.

„Suntem într-un continuu proces de optimizare a spațiului logistic, iar noul depozit din Ariceștii Rahtivani va prelua activitățile desfășurate acum în cadrul centrului logistic Nedelea, pentru care am început demersurile de vânzare”, au explicat oficialii companiei.

„Acest nou depozit ne va ajuta la optimizarea rutelor de transport din zonele Prahova – Ilfov, dar și în zonele din centrul și sud-estul țării”, mai spune compania care se pregătește deja și pentru inaugurarea celui de al șapte-lea depozit, în Arad.

Lidl vrea să deschidă încă 200 de magazine în următorii șase ani

„Vom continua investițiile logistice pe piața locală, căci ne dorim să deschidem în jur de 200 de magazine în următorii șase ani”, mai spune compania.

În prezent, Lidl operează pe plan local șase centre logistice la Chiajna (lângă Bucureşti), Nedelea (lângă Plo­ieşti), Iernut (lângă Târgu-Mu­reş), Lugoj (în judeţul Timiş), Ro­man (în judeţul Neamţ) şi Fun­deni (în judeţul Călăraşi). Împreună, cele şase depozite au o suprafaţă construită de aproximativ 267.000 mp.

Majoritatea depozitelor au între 38.000 şi 48.000 de metri pătraţi, excepţie făcând centrul de la Fundeni care are 56.000 mp şi este cel mai nou proiect logistic  al companiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te