Ce pensionari primesc 400 de lei din luna octombrie. Sunt anunțate creșteri și din ianuarie 2024

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 26.09.2023 - 00:25
Ce pensionari primesc 400 de lei din luna octombrie. Sunt anunțate creșteri și din ianuarie 2024 Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Şeful Casei de pensii, Daniel Baciu, vine cu veşti bune pentru pensionari. Peste patru milioane de români vor primi, în octombrie, bani în plus.

SHARE

Şeful Casei de pensii, Daniel Baciu, vine cu veşti bune pentru pensionari. Peste patru milioane de români vor primi, în octombrie, bani în plus.

Sumele sunt cuprinse între 300 şi 500 de lei şi depind de valoarea pensiei pe care o primesc românii: cu cât pensia este mai mică, ajutorul este mai mare, scrie Romania TV.

În luna octombrie vom acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de OUG 168/2022, pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 lei după cum urmează:

– venituri până în 1.500 lei inclusiv, se acordă ajutorul financiar de 500 de lei;

Citește ște și: Cât vor primi românii în plus la pensie din 1 ianuarie 2024. Cea mai mare creștere de după Revoluție

– venituri cuprinse în intervalul 1.501 – 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei;

– venituri cuprinse în intervalul 2.001 – 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei.

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării”, este mesajul transmis luni, de şeful Casei de pensii, Daniel Baciu, pe Facebook.

Reprezentanții Guvernului au confirmat majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024 și au anunțat că unii dintre români vor primi chiar şi cu 30% mai mult.

Ce pensionari primesc 400 de lei din luna octombrie. Sunt anunțate creșteri și din ianuarie 2024

Ministrul Marcel Boloș a spus că pensiile vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei din ianuarie 2024, ceea ce înseamnă cu o creștere medie de 14%.

”Sunt bani pentru creşterea pensiilor, vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei. (…) În procente înseamnă că am luat în calcul o creştere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunţat de coaliţia de guvernare”, a declarat, recent, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Boloş a precizat că noua majorare ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024. La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a precizat că majorările se vor face diferențiat, iar unii dintre pensionari vor primi pensii mărite și cu 30%.

„Este o lege în vigoare în care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut. Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația din anul anterior, de la 4% în comparație cu 13,5%.

Citește și: Cum verifici ce vechime în muncă vei avea la pensie. Vezi dacă nu ai lucrat „la negru” fără să știi

Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se majoreze diferențiat, la unii cu poate 30%, la unii cu poate 5%, la unii cu 10%, în funcție de venit”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Majorarea standard care se va aplica tuturor pensionarilor din 1 ianuarie 2024 va corespunde ratei inflației din anul anterior. Românii care vor primi pensii mai mari cu 30% de la 1 ianuarie vor fi: pensionarii cu pensia minimă și cei cu pensii foarte mici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te