Ce fel suspendă Comisia Europeană TikTok și de ce

DE Florin Budescu | Actualizat: 23.04.2024 - 12:25
Ce fel suspendă Comisia Europeană TikTok și de ce - Foto: Flickr/Nordskov Media

Ce fel suspendă Comisia Europeană TikTok și de ce. Programul de recompense TikTok Lite ar putea fi suspendat joi.

SHARE

Ce fel suspendă Comisia Europeană TikTok și de ce. Programul de recompense TikTok Lite ar putea fi suspendat joi, în Uniunea Europeană.

Aceasta dacă TikTok nu reușește să răspundă preocupărilor legate de posibilul efect de dependență asupra copiilor, a anunţat Comisia Europeană, ce a deschis o anchetă privind lansarea noii aplicații, în Franța și Spania.

Ce fel suspendă Comisia Europeană TikTok și de ce

Bruxelles-ul aplică Legea privind serviciile digitale (DSA) a UE, care impune principalelor platforme online să facă mai mult, pentru a combate conținutul dăunător și ilegal, în caz contrar riscând amenzi de până la 6% din cifra lor de afaceri anuală globală.

"Dacă TikTok nu aduce dovezi convingătoare privind siguranța sa, ceea ce nu a reușit să facă până acum, suntem pregătiți să declanșăm măsuri provizorii DSA, inclusiv suspendarea funcției TikTok Lite, despre care bănuim că ar putea genera dependență", a declarat comisarul european pentru Piaţa Internă a UE, Thierry Breton.

TikTok, deținut de grupul chinez ByteDance, a primit termen până mâine, pentru a-și susține cauza, înainte ca Comisia să decidă dacă va proceda sau nu la suspendare. TikTok s-a declarat dezamăgit de decizia Comisiei.

Citeşte şi: Monitorizarea dezinformării - „Simțiți-vă liberi să vă lăsați păcăliți“

"Hub-ul de recompense TikTok Lite nu este disponibil pentru persoanele sub 18 ani și există o limită zilnică a sarcinilor de vizionare a videoclipurilor. Vom continua discuțiile cu Comisia", a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

Comisia a precizat că TikTok a primit de asemenea un termen de 24 de ore, pentru a furniza un raport de evaluare a riscurilor privind TikTok Lite, sau riscă o amendă de până la 1% din cifra sa de afaceri anuală globală.

Entitatea chineză are termen până pe 3 mai, pentru a furniza alte informații solicitate. TikTok a lansat TikTok Lite în Franța și Spania, în această lună, dar Comisia a spus că a făcut acest lucru fără a prezenta în prealabil un raport de evaluare a riscurilor, așa cum prevede DSA.

Citeşte şi: Un „influencer” de Tik-Tok cu 2.000.000 de „fani”, snopit în bătaie pentru că este „prea popular”

Caracteristica sa principală este că e un program de recompense, care le permite utilizatorilor să câștige puncte, atunci când îndeplinesc anumite sarcini, pe platformă, cum ar fi vizionarea de videoclipuri, aprecierea conținutului, urmărirea creatorilor sau invitarea prietenilor să se alăture.

TikTok este deja ținta unei alte investigații deschise în februarie, pentru a stabili dacă este posibil să fi încălcat normele DSA, care vizează protecția copiilor și asigurarea unei publicități transparente.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te