Ce a fost sfătuit un client care a vrut să „plece” de la Hidroelectrica, sătul să aștepte facturile

DE Alex Darvari | 17.02.2023 - 14:45
Abonat care vrea să plece de la Hidroelectrica - Foto: Pexels / Jenna Hamra

O parte dintre abonații Hidroelectrica și-au pierdut răbdarea după ce compania a ajuns să emită facturi cu o întârziere și de un an. Astfel, a apărut ideea de a „pleca” de la Hidroelectrica, chiar dacă firma are cel mai mic tarif la energie.

SHARE

Hidroelectrica, furnizorul de energie electrică care nu a emis facturi de aproape 10 luni, a început, în sfârșit, să le trimită abonaților cât au de plată. Prima factură emisă este pe aprilie 2022 și urmează și restul, potrivit unei informări din 8 februarie.

Directorul Hidroelectrica, Bogdan Badea, a anunțat că, pentru a se diminua numărul de solicitări de eșalonare a plăților, „nu vor veni teancuri de 9-10 facturi. Procesul de facturare pentru perioada anterioară a început la Hidroelectrica, s-a facturat luna aprilie şi am luat decizia ca totuși facturile să nu vină într-un singur calup, ci să vină pe fiecare lună în parte, cu un anumit decalaj. Facem asta pentru a încerca să diminuăm numărul de solicitări de eșalonare pe care le pot face clienții în cazul în care nu pot plăti contravaloarea facturilor”.

Citește și: Hidroelectrica va emite facturi săptămânal. Abonații au de plătit consumul pentru ultimele 10 luni

În acest context al întârzierilor, unii clienții se gândesc să renunțe la contract înainte să vină primele facturi

„Bună ziua. Am și eu o întrebare. Există persoane care au plecat de la Hidroelectrica? Sunt abonat din septembrie și chiar nu-mi permit să aștept. Am rugămintea să-mi spuneți daca și-a reziliat cineva contractul cu ei”, a precizat cineva pe un Grup de Fb . 

Majoritatea clienților nu agrează un asemenea pas pentru că tariful la Hidroelectrica e mic, iar ceilalți concurenți fac la fel.

„Și eu aș pleca mâine dar toți sunt la fel. Eu când am plecat de la fostul furnizor tot din cauza asta am plecat nu emitea facturi dar nu la toți adică vecini mei primeau facturi iar eu nu. Atunci am luat hotărârea să plec la hidroelectrica am plecat am reușit dar să vedeți că urgent fostul furnizor a venit și a citit contorul și după patru luni când na venit facturi urgent mia trimis factură de regularizare și atunci vin și vă întreb oare ce se întâmplă când vor ei emit facturi chiar nu înțeleg ce vor ăștia de la noi”, scrie cineva.

Altul oferă o soluție: „Când vă aud nu-mi permit să stau? Ce să îți permiți? Te uiți pe contoar x 0.70 pui 19% tva și pui banii în dulap. Când vin facturile le achiți.”

„Puneti bani deoparte pt facturi si gata. Ce o fi așa greu??? Eu consider ca e ca un imprumut la banca FARA DOBANDA. ma bucur de lunile in care nu platesc. dupa voi esalona. chiar imi convine. Daca luam credit ma costa de doua ori mai mult”

„Doamnă, eu cred că e mai înțelept să așteptăm! Lumea asta de pe aici, așteaptă de luni bune facturile, de ce să ne grăbim? Și eu sunt din decembrie 2022 la Hidroelectrica, m-am speriat și eu când am auzit de atâtea luni de întârziere la facturi ,dar mă gândesc la prețul pe kw pe care-l voi plati la o altă companie, așa că stau cuminte. Timpul le rezolvă pe toate”, a spun un utilizator.

Unii așteaptă și mai demult: „Mama mea nu a primit încă nici o factura deși are contrat din decembrie 2021. Dar sa saturat sa ma tot întrebe când ajung facturile”. 

Când se ajunge la zi?

„Eu sunt la HE din noiembrie si imi pun bani deoparte, deci as fi ferit de o eventuala povara (asta in situația in care imi vin facturi corecte, sa zic asa, având la baza consumul trimis lunar de mine si verificat pe teren) in a plăti si 7 facturi deodată... Dar când, si cum, se va ajunge "la zi" cu facturarea, dacă ultima luna facturata este iunie 2022 si noi suntem in 16 februarie 2023...”, se întreabă retoric altcineva.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te