Odată cu venirea primăverii și cu apariția legumelor și fructelor de sezon, mulți români au ajuns să nu își mai permită să facă piața, și asta din cauza prețurilor practicate de comercianți.
Nici măcar "leguma săracului”, cartoful, nu mai este accesibil.
Prețurile au explodat în ultima perioadă pentru cartofi, dar și verdețurile, ori anumite fructe și legume care au ajuns să coste mai mult decât carnea, scrie Antena3.
Cartofii românești se vând la prețuri mari în piețe. Tot ce e natural îi pune la plată pe români
Pentru un kilogram de cartofi noi, românii trebuie să plătească 14,99 de lei. Adică 15 lei pentru numai câțiva cartofi cât intră într-un kilogram.
Cumpărătorii au crezut că nu văd bine atunci când au realizat cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi.
Citește și: Ce poți să cumperi de 80 de lei dintr-o piață din România. Un bărbat a cumpărat doar produse locale
Din păcate, prețul cartofilor nu este singurul care a explodat, același lucru întâmplându-se și cu numeroase alte legume și fructe.
De aceea, mulți români au dat fuga la supermarketuri, unde fructele și legumele de import sunt mult mai ieftine, însă nu și la fel de gustoase.
Urzicile au fost printre primele legume care au avut prețuri exorbitante, fiind vândute cu 10 lei pe pungă de 250 de grame, iar un kilogram putea ajunge și la 50 de lei, ceea ce depășește chiar și prețul unui kilogram de carne de pui sau de porc.
Citește și: Iepurașii de Paște, mai scumpi în România ca în Marea Britanie. ”Cei de aici au aur înăuntru”
În supermarket-uri, situația nu era mai bună, unde o jumătate de kilogram de urzici costa 18,99 de lei, adică 38 de lei pe kilogram.