Care este oraşul din România ce începe să-şi treacă reţelele electrice în subteran

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.02.2024 - 10:42
Care este oraşul din România ce începe să-şi treacă reţelele electrice în subteran - Foto: aradon.ro
Care este oraşul din România ce începe să-şi treacă reţelele electrice în subteran - Foto: Store Norske Leksikon/CC BY SA 3.0

Care este oraşul din România ce începe să-şi treacă reţelele electrice în subteran. Liniile electrice din Aradul Nou vor trece în subteran.

SHARE

Care este oraşul din România ce începe să-şi treacă reţelele electrice în subteran. Liniile electrice din Aradul Nou vor trece în subteran, cu bani de la Uniunea Europeană.

Aradul Nou este cartierul din sudul oraşului bănăţean.

Care este oraşul din România ce începe să-şi treacă reţelele electrice în subteran

Reţele Electrice Banat, parte a grupului PPC, fost Enel, anunţă semnarea unor contracte prin care, cu ajutorul fondurilor europene, vor efectua o serie de lucrări de modernizare a sistemelor de distribuţie a energiei electrice.

Printre cele trei proiecte pentru care au fost obţinute finanţările necesare se află şi unul care vizează direct municipiul nostru, respectiv cartierul Aradul Nou.

„În zona Aradul Nou, proiectul care va fi derulat de către operatorul de distribuție a energiei electrice va consta în modernizarea prin trecerea parțială în subteran a 16,5 kilometri de rețea de medie tensiune, respectiv a 40,5 kilometri de rețea de joasă tensiune.

Citeşte şi: Cum a ajuns compania maghiară MOL să vândă motorină și benzină mai ieftin la Arad decât în Ungaria?

De asemenea, vor fi modernizate 23 de posturi de transformare și 1.770 de branșamente, de aceste lucrări urmând să beneficieze clienții existenți și viitori din zona respectivă.

Valoarea proiectului este de 86,7 milioane de lei, din care valoarea maximă asigurată din Fondul pentru Modernizare este de 67,4 milioane de lei”, au anunţat cei de la Reţele Electrice Banat.

Aşadar, finanţarea a fost obţinută, urmează acum demararea procedurilor birocratice pentru lucrarea uriaşă care vizează îngroparea a aproximativ 57 de kilometri de reţele electrice.

Pe lângă lucrarea din Aradul Nou, cei de la compania de energie electrică au mai prins două proiecte în valoare de zeci de milioane de lei, pentru lucrări în alte două judeţe din vestul ţării.

Citeşte şi: A fost inaugurat un nou spital de oncologie, în Arad. Cât a costat?

În județul Caraș Severin vor fi realizate lucrări în localitățile Berzovia, Duleu, Remetea Pogănici, Valea Mare și Bocșa, cu o valoare totală de 74 milioane de lei, din care valoarea maximă asigurată din Fondul pentru Modernizare este de 57,7 milioane de lei, conform aradon.

Foto: Store Norske Leksikon/CC BY SA 3.0

În județul Hunedoara, Rețele Electrice Banat va derula un proiect de 48,6 milioane de lei, din care valoarea maximă asigurată din Fondul pentru Modernizare este de 36,9 milioane de lei.

Acesta va viza modernizarea rețelelor electrice de medie și joasă tensiune din Geoagiu, Geoagiu Băi și alte opt localități: Aurel Vlaicu, Bozeș, Cigmău, Homorod, Mermezeu-Văleni, Renghet, Poienari și Văleni.

În total, pe cele trei proiecte, firma de energie electrică a reuşit să obţină peste 162 de milioane de lei, fonduri nerambursabile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te