Bitcoin. Valoarea scade, dar investitorii sunt optimiști: un bitcoin va ajunge la 1 milion de dolari

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 05.03.2021 - 17:36
Valoarea scade, dar investitorii sunt optimiști: un bitcoin va ajunge la 1 milion de dolari. Foto Pexels.com

Bitcoin va ajunge la un milion de dolari în 10 ani și va deveni o monedă globală, „pentru că are avantajul de a crește la infinit”, crede Jesse Powell, directorul uneia dintre cele mai importante companii de schimb pentru criptomonede din SUA.

SHARE

Valoarea unei modene bitcoin va ajunge și la un milion de dolari în următorul deceniu, crede Jesse Powell, directorul companiei Kraken, într-un moment în care prețul acestei criptomonede oscilează în jos. 

Dacă la finalul lunii februarie, bitcoin ajunsese la un preț record de 58.000 de dolari pentru o monedă, în prezent valoarea sa oscilează în jurul a jurul a 48.000 de dolari. 

Totuși, Jesse Powel crede că bitcoin va deveni, în cele din urmă moneda lumii, înlocuind dolarul pentru tranzacțiile internaționale. 

Citește și: OFICIAL Te-ai îmbogățit cu bitcoin, plătești impozit și asigurări de sănătate în România

Optimismul directorului Kraken, importantă companie de schimb de criptomonede din SUA, se bazează pe faptul că banii tradiționali „dădeau deja semne extreme de slăbiciune” și oamenii vor începe în curând să măsoare prețul lucrurilor în bitcoin.

„Adevărații credincioși vă vor spune că merge până la lună, pe Marte și, în cele din urmă, va fi moneda lumii”, a declarat Powell pentru Blomberg. „Pe termen scurt, oamenii văd că bitcoin depășește aurul ca depozit de valoare, așa că 1 milion de dolari este preț țintă în următorii 10 ani este foarte rezonabil”.

Kraken, cu sediul în San Francisco, este în discuții pentru a strânge noi fonduri care ar dubla evaluarea sa la peste 10 miliarde de dolari.

Bitcon, preț record, scădere record

Bitcoin a atins pe 21 februarie nivelul record de 58.000 de dolari pentru o criptomonedă. Dar a înregistrat și o scădere record: a pierdut 10.000 de dolari în numai câteva ore. 

Criptomoneda nu a reușit deocamdată să își revină, dar nici nu mai scade, menținându-se în jurul valorii de 48.000 de dolari. 

Citește și: Bitcoin, o investiție riscantă: scădere de 10.000 de dolari în câteva ore

Creșterea a venit pe fondul unei achiziții uriașe de bitcoin făcută de Tesla, de 1,5 miliarde de dolari, și pe susținere de la companii precum MicroStrategy Inc., care au promovat criptomoneda ca alternativă la numerar, din cauza riscului creșterii inflației din partea guvernului și a stimulentului băncii centrale.

Microstrategy a achiziționat 90.000 de bitcoin, dar manevra a determinat o scădere acțiunile producătorului de software cu până la 17% joi. La fel s-a întâmplat și în cazul Tesla.

Criticii spun că bitcoin se află într-o bulă uriașă, stimulată artificial, care va exploda, cum s-a mai întâmplat la bula anterioară din 2017.

Citește și: De ce a ajuns bitcoin la 50.000 de dolari

Deși Bitcoin a scăzut cu 21% săptămâna trecută, a rămas totuși la o valoare de cinci ori mai mare decât anul trecut în aceeași perioadă.

Ușoară revenire a valorii bitcoin

Bitcoin s-a oprit din scădere și a revenit ușor după ce un raport a arătat că SUA au creat mai multe locuri de muncă decât arăta prognoza luna trecută. 

Criptomoneda a scăzut cu până la 3,4% vineri, înainte ca tranzacționarea să se schimbe puțin, la aproximativ 48.150 dolari. Indicele Bloomberg Galaxy Crypto, care include Bitcoin și alte patru monede, a scăzut cu peste 4,7% înainte de a se schimba puțin.

MicroStrategy a adunat încă 205 de bitcoin la un preț mediu de 48.888 dolari. Aceasta aduce deținerile Bitcoin ale companiei la aproximativ 91.064 de jetoane, în valoare de peste 4 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Analiștii discută despre sensul spre care se va îndrepta prețul bitcoin, în sus sau în jos. Pofta de risc generală pe piețe americane a scăzut joi după ce președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, s-a abținut să acționeze împotriva creșterii recente a costurilor îndatorării pe termen lung.

Citește și: Bill Gates, avertisment cu privire la strategia lui Musk de a investi în Bitcoin: Fiți prudenți!

În plus, prețul bitcoin a scăzut la începutul lui martie după ce Gary Gensler, nominalizat la conducerea Comisiei pentru valori mobiliare a SUA, a declarat la audierea de confirmare că una dintre provocările mandatului său este să se asigure că piețele criptomonedelor sunt libere de fraudă și manipulare.

Gensler a fost privit până acum ca un avocat al criptomonedelor, având în vedere munca sa anterioară și faptul că a predat pe acest subiect la MIT.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te