„Întărirea analizei de risc din ANAF mi se pare importantă. Pe baza asta trebuie orientate controalele”, a spus el.
„Vreau sa extind acest mecanism de consultare care există acum la nivelul ANAF. Să extind la nivelul Ministerului, să particip personal la aceste sesiuni pe care ANAF le are cu mediul de afaceri”, a mai spus el, potrivit cursdeguvernare.ro.
Alte declarații:
Procesul de consolidare fiscală va fi gradual. NU dorim să facem miscari bruste. Trebuie sa gasim un echilibru intre nevoia unei consolidari fiscale credibile si premisele relansarii. Acest lucru îl veți vedea în momentul în care vom avea un buget finalizat.
Avem foarte mult de lucru in privinta imbunatațirii colectării
O să facem un grup de lucru cu Ministerul Fondurilor Europene sa creem fluxurile financiare pentru PNRR.
Un alt grup de lucru va urmări o serie de modificări în privința Legii achizițiilor publice, unde i-am adresat o invitație și ministrului Justiției. Cred că sunt anumite modificări de care avem nevoie, mai ales din perspectiva PNRR și de achiziițe de care e nevoie pentru a aduce proiectele la maturitate pentru PNRR.
Săptămâna viitoare urmează să discutăm bugetul Ministerului Sănătății.
Despre digitalizarea ANAF: Să încercăm să avem o viziune unitară asupra digitalizării, nu să avem proiecte separate care mai târziu să fie integrate. Asta pentru că așteptările pe care le avem în privința digitalizării ANAF sunt foarte mari în acest an.