Romașcanu „e fericit” cu directorul TNB, unde Puric ține conferințe despre „răul UE”. 7000 €, profit

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.03.2022 - 21:34
Romașcanu „e fericit” cu directorul TNB care îi organizează conferințe lui Dan Puric. / Antena3

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, s-a întâlnit, marţi, cu o parte a colectivului Teatrului Naţional din Bucureşti. S-au discutat probleme legate de cheltuieli, facturi şi salarii, dar şi despre recentele controverse din spaţiul public. Romașcanu îl susține pe directorul TNB.

SHARE

Romașcanu susține că este fericit cu modul în care directorul interimar Mircea Rusu conduce instituiția. Ministrul Culturii spune 

Newsweek a csris că Teatrul Național București i-a închiriat lui Dan Puric o sală de spectacol pentru ca acesta să țină o conferință. Suma de închiriere este infimă față de câștigul pe care Puric îl poate avea perorând despre „răul UE” și despre cum în Ucraina sunt interese „peste capul nostru”.

Citește și: EXCLUSIV TNB îi închiriază lui Puric sala de spectacole cu 700 €. Va câștiga de zece ori mai mult

Newsweek a mai scris că ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, refuză să-l demită pe directorul interimar al Teatrului Național București (TNB), Mircea Rusu, care s-a opus vehement unei inițiative a Sindicatului Actorilor din această instituție de a proiecta steagul Ucrainei pe clădirea acestui teatru.

Citește și: Romașcanu nu îl demite pe directorul TNB care refuză susținerea Ucrainei. „Este libertate de opinie”

TNB a stârnit discuţii în spaţiul public după ce a anunţat că va găzdui de Ziua Mondială a Teatrului „M-am întors”, spectacolul-conferinţă susţinut de Dan Puric, duminică, de la ora 11.00, la Sala Studio, organizat de Agenţia de impresariat „Spectaculis”, potrivit unui comunicat al instituției citat de news.ro. 

„În plus, o altă discuţie a apărut în mediul online legată de interdicţia directorului general interimar Mircea Rusu transmisă actorului Mihai Călin de a se „manifesta în vreun fel în legătură cu războiul din Ucraina”. Mihai Călin anunţa că Sindicatul Actorilor din TNB a propus campania „TNB pentru Ucraina”, iar directorul general interimar a refuzat, argumentând ca „teatrul are alt rol, că noi nu facem politică” şi l-a invitat să se ducă la Cernăuţi şi Cahul să vadă ce păţesc românii din cauza ucrainenilor.
„Orice sindicat trebuie să fie un partener de dialog şi nu o parte a frontului. Sindicatul trebuie să-şi facă activitatea, foarte bine că sunteţi vocali, că puneţi presiune! Dar înainte de presiune e bine să aveţi un dialog. După părerea mea, este bine să ne menţinem în zona de a apărare a drepturilor actorilor, în graniţele teatrului, pentru teatru”, a spus ministrul la întâlnire”, pretinde TNB.ro. 

Romașcanu „e fericit” cu directorul TNB care îi organizează conferințe lui Dan Puric

„Primul care a luat cuvântul a fost actorul Marius Manole. Acesta a dorit să afle când va avea loc concursul pentru ocuparea postului de manager al Teatrului Naţional şi de ce acesta nu a fost organizat încă. Actorul a cerut asigurări Ministrului Culturii în legătură cu transparenţa acestui concurs.

Cu promisiunea unei selecţii transparente, acest concurs va avea loc, conform ministrului Culturii, în perioada de vară, după încheierea actualei stagiuni: Vă asigur de toată deschiderea pentru a face ceea ce trebuie să se întâmple, cu condiţia ca ceea ce se întâmplă să fie acceptat şi să se meargă înainte. Există, în mediul social şi în cel artistic-în special, nevoia de a ne contesta liderii. Este firească, duce la progres, dar ea nu trebuie să blocheze ceea ce se întâmplă. Eu sunt fericit că pe partea de interimat este domnul director Mircea Rusu şi stagiunea e ok, am fost şi eu acum câteva zile la o piesă, teatrul e plin, încasările se fac, lumea e mulţumită. Sper ca cine va veni să ocupe acest post pentru un mandat întreg, să facă lucrurile să meargă la fel de bine. 

În cadrul acestei discuţii, care a durat mai bine de două ore şi la care au participat atât actorii TNB, cât şi echipele tehnică şi administrativă ale teatrului. La acestea din urmă, însă, nu au participat şi principalii iniţiatori ai demersurilor atât de promovate de mass-media, în ultimele zile”, arată tnb.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te